ج٫ آذر ۱۶ام, ۱۴۰۳

با غذاهای مخصوص شب عید نوروز آشنا شوید

شب عیدنوروز یکی از اعیاد مهم برای ایرانی ها می باشد که بر اساس فرهنگ هر منطقه آداب و رسوم این شب مهم متفاوت می باشد.

به گزارش توریسم اینترنشنال،شب عید نوروز یکی از خاطره‌انگیزترین مناسبات در همه خانواده‌های ایرانی است. در این شب خاص، همه افراد خانواده دور هم جمع می‌شوند و غذای مخصوصی را تدارک می‌بینند. بر اساس باور قدیمی‌ها، انتخاب این غذاها بی‌حکمت نیست و در هر شهری از کشور، اقوام مختلف ایرانی غذای خاصی را تهیه و سرو می‌کنند. در این مقاله طرز تهیه سه مدل غذای عید نوروز را آموزش می‌دهیم. برای اینکه عید متفاوتی را برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

سبزی پلو با ماهی؛ معروف‌ترین غذای عید نوروز

اولین گزینه‌ای که برای تهیه غذای عید نوروز به ذهن هر کسی می‌رسد، غذای خوشمزه‌ای به نام سبزی پلو با ماهی است. برای اینکه طعم متفاوتی از این غذا را تجربه کنید،دستورالعمل زیر، برای دو نفر کافی است.

مواد موردنیاز:

  • برنج: ۲ پیمانه
  • ماهی قزل‌آلا: یک کیلوگرم
  • سبزیجات معطر (تره، جعفری، گشنیز، برگ سیر و شوید): ۰٫۵ کیلوگرم
  • کره یا روغن مایع: ۱۰۰ گرم
  • پیاز خلالی خرد شده: یک عدد
  • سیر خرد شده: یک حبه
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: به میزان لازم
  • پودر سیر، نمک، فلفل سیاه: به میزان لازم

طرز تهیه غذای عید نوروز:

۱. سبزی را پاک کنید، بشویید و در آبکش بگذارید. بعد از اینکه آب سبزی‌ها گرفته شد، با چاقوی تیزی خرد کنید.

۲. برنج را کمی زنده‌تر از حالت معمول آبکش کنید. یک قاشق غذاخوری کره، ۲ قاشق غذاخوری آب و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا کمی داغ شود. به‌عنوان ته دیگ برش‌های نان لواش را در کف قابلمه بچینید.

۳. برنج و سبزیجات خردشده را لایه لایه در قابلمه بریزید. سیر خرد شده را نیز لابه‌لای برنج قرار دهید. در نهایت روغن یا کره و یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را روی برنج بریزید و درب قابلمه را همراه با دم‌کنی بگذارید.

۴. برای آماده‌سازی ماهی، فیله‌ها را خوب بشویید و ماهی را با پیازهای خلالی خردشده، آبلیمو، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر مزه‌دار کنید.

۵. ماهیتابه‌ای را روی گاز بگذارید و کمی روغن در آن بریزید تا کاملا داغ شود. ماهی طعم‌دار شده را در روغن قرار دهید تا خوب سرخ شود. ماهی‌ها را بعد از سرخ شدن، با برنج سرو کنید.

سبزی پلو با ماهی

رشته پلو؛ غذای محبوب شب عید نوروز

یکی دیگر از غذاهای اصیل ایرانی که به‌ویژه در شب عید نوروز سرو می‌شود، رشته پلو است.برای درست کردن رشته پلو مجلسی طبق دستور زیر عمل کنید:

مواد موردنیاز:

  • برنج: ۳ پیمانه
  • رشته پلویی: ۱۵۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • آرد نخودچی: ۱-۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۳ عدد بزرگ
  • کشمش: ۱ پیمانه
  • گردو: ۱ پیمانه
  • دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه : ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • ادویه پلویی: به میزان لازم
  • روغن حیوانی: در صورت دلخواه

طرز تهیه رشته پلو برای عید نوروز:

۱. هم‌زمان که برنج در حال جوش است، رشته‌ها را تفت دهید. به این منظور رشته‌ها را از وسط نصف کنید، در ماهیتابه کمی روغن بریزید و با حرارت کم رشته‌ها را به‌آرامی جابه‌جا کنید تا خرد نشوند.

۲. در پنج دقیقه آخر جوشیدن برنج و قبل از آبکش کردن آن، رشته‌ها را اضافه کنید و به‌آرامی هم بزنید. رشته‌ها باید پنج دقیقه با برنج بجوشد.

۳. کف قابلمه روغن بریزید، به‌عنوان ته دیگ نان لواش بگذارید و حدود ۲ کفگیر از برنج آبکش شده را روی نان‌ها قرار دهید.

۴. حدود دو کفگیر از برنج آبکش شده را در ظرف دیگری با ۲ تا ۳ قاشق زعفران دم‌کرده مخلوط کنید.

۵. کمی برنج سفید را در قابلمه روی ته دیگ بریزید و ادویه پلویی اضافه کنید. سپس برنج زعفرانی را بیافزایید و همین کار را لایه لایه تکرار کنید.

۶. هم‌زمان با دم کشیدن برنج، پیاز را رنده کنید. گوشت چرخ‌کرده را با آرد نخودچی به پیاز اضافه کرده و ورز دهید تا خوب ترکیب شوند. پودر سیر، زردچوبه، نمک و فلفل را هم به گوشت بیافزایید. در نهایت گوشت را در اندازه‌های دلخواه گرد و قلقلی‌ها را آماده کنید.

۷. پیازهای خلالی را در روغن تفت دهید، آن‌ها را خارج کنید و قلقلی‌ها را با روغن حیوانی با کره سرخ کنید. پیاز داغ و زعفران دم کرده را به گوشت اضافه و کمی هم بزنید. گردو و کشمش را نیز در آخرین مرحله اضافه کنید و دارچین و گلاب را بیافزایید.

رشته پلو شب عید

دلمه؛ غذای عید نوروز در آذربایجان

یکی از پرطرفدارترین غذاهای شب عید در آذربایجان دلمه برگ مو است که روش پخت آسانی دارد. برای تهیه یک دلمه خوشمزه باید ترفند پختن لپه ناپز را بلد باشید تا محتویات درون دلمه خیلی سفت نباشد. با دنبال کردن دستورالعمل زیر می‌توانید برای ۴ نفر دلمه برگ مو درست کنید:

مواد موردنیاز:

  • برنج: ۲ لیوان
  • لپه: ۱۰۰ گرم
  • سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • سرکه: نصف لیوان
  • برگ مو: به تعداد کافی
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه غذای عید نوروز:

۱. ابتدا لپه‌ها را ۲ ساعت در کاسه آبی بریزید تا خیس بخورند. سپس آن‌ها را آبکش کنید و در قابلمه بریزید.

۲. لپه‌ها را با ۲ لیوان آب و با حرارت ملایم بپزید.

۳. در طول پخت لپه‌ها، مابقی مواد دلمه را آماده کنید. پیازچه، مرزه، شوید، نعناع، جعفری، ترخون و هر سبزی معطر دیگری را پاک کنید، بشویید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند. بعد از خشک شدن، سبزی دلمه را خرد کنید.

۴. برنج را آبکش کنید.

۵. پیاز داغ درست کنید، کمی زردچوبه اضافه کرده و گوشت چرخ کرده را نیز بیافزایید. سپس فلفل سیاه و نمک را روی گوشت بپاشید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

۶. سبزی خرد شده و لپه پخته شده را اضافه کنید و در نهایت برنج را بیافزایید. در پایان زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را روی کل مواد بپاشید.

۷. برگ موها را به‌مدت یک دقیقه در آب جوش دارای نمک قرار دهید و بعد از آن، کمی آب سرد روی‌شان بگیرید.

۸. داخل برگ موها را با مواد آماده شده پر کنید، اطرافش را تا بزنید و در کف قابلمه حاوی روغن بچینید تا بپزند.

بیشتر بخوانید:

اولین غذای بنفش جهان کاملا ایرانی است!

برگزاری جشنواره ملی “خوراک” در کرمانشاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *