دانشمندان با روشی نوین توانستند دنانای یک زن مربوط به زمان ماقبل تاریخ را روی یک آویز زینتی که از دندان نیش یک گوزن باستانی ساخته شده بود پیدا کنند.
به گزارش توریسم اینترنشنال،این دندان سوراخشده که متعلق به ۲۰ هزار سال پیش است پیشتر در غاری در سیبری کشف شده بود.
در مطالعه تازه یک تیم بینالمللی از محققان به سرپرستی پروفسور ماری سورسی، باستانشناس از دانشگاه لایدن هلند، و ماتیاس مایر متخصص ارشد ژنتیک از دانشگاه لایپزیگ آلمان شرکت داشتند. آنان ابتدا دندان سوراخشده را شستند و سپس ذرات رسوب دیانای روی آن را با روش جدید غیرتهاجمی (که تغییرات سطحی قابل توجهی بر جای نمیگذارد) جدا کردند.
این روش محققان را قادر میسازد تا دنانایهای باستانی را که توسط برخی مواد متخلخل از جمله استخوانها، دندانها و عاجها جذب شدهاند، از آنها استخراج کرده و به آرامی جدا کنند. این دندان حیوانی در سال ۲۰۱۹ در غار دنیسوا در شمال روسیه پیدا شده بود.
دانشمندان میگویند دیانای یافت شده مربوط به زنی از عصر حجر است که ژنوماش با اجداد سیبری نشینها، بومیان آمریکا و گلهداران استپ عصر برنز مرتبط بوده است. زن در میان قومی شکارچی حضور داشته که در دامنه کوههای آلتای در حدود ۱۵۰۰ کیلومتری شرق غار زندگی میکردهاند.
محققان معتقدند این آویز احتمالا بین ۱۹ تا ۲۵ هزار سال پیش درست شده باشد. زن ممکن است با سوراخ کردن دندان نیش آن را به عنوان بخشی از سربند، دستبند و یا هر دو استفاده کرده باشد.
بخش انسانشناسی تکاملی موسسه تحقیقاتی ماکس پلانک آلمان در بیانیهای گفت: «دندان پس از تجزیه و تحلیل کاملاً دستنخورده باقی ماند. این شاهدی بر عصری جدید در تحقیقات دیانای باستانی است که در آن شناسایی صاحبان زیورآلات و ابزارهای تولید شده در گذشته دور میتواند ممکن شود.»
بیشتر بخوانید:
نمایش آثار هخامنشی در موزه بریتانیا
آثار باستانی ایران و یونان باستان در قلب بریتانیا به نمایش درخواهند آمد
ممکن است بپسندید
-
سرمایهگذاری ۱۱۰ میلیارد تومانی در مجموعه تاریخی مقبره الشعرای تبریز
-
حمایت از استارتاپ های کشور بسیاری از مشکلات گردشگری کشور را حل خواهد کرد
-
استقبال باورنکردنی مردم از موزه های کشور در سال ۱۴۰۲
-
وزارت میراث فرهنگی ساعت بازگشایی و تعطیلی موزه ها را اعلام کرد
-
چگونه با بستن چشمان یا فشردنشان نور های عجیبی میبینیم که وجود واقعی ندارند؟