ی٫ تیر ۳۱ام, ۱۴۰۳

میرزا قاسمی؛ یادگاری خوش طعم از عصر ناصرالدین شاه

میرزا قاسمی توسط محمدقاسم خان والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و توسط او گسترش یافت و به نام او نیز اسم‌گذاری شد. میرزا قاسمی در گیلان معمولاً با برنج سرو می‌شود اما در سایر نقاط ایران با نان سرو می‌شود.

به گزارش توریسم اینترنشنال، میرزاقاسمی یکی از اصیل‌ترین غذاهای گیلانی است که با شنیدن نام گیلان همیشه به یاد آن می‌افتیم. این غذا به راحتی و با یک دستور ساده با موادی مانند بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ درست میشود. اصلی‌ترین و مهمترین ماده غذایی در میرزاقاسمی سنتی و خوشمزه گیلانی بادمجان کبابی و سیر فراوان آن است. البته گوجه فرنگی هم در خوشمزگی این غذا بی تاثیر نیست! میرزا قاسمی همانند کشک بادمجان بسیار پرطرفدار است. تهیه‌ی این غذای بسیار خوشمزه و عالی خیلی آسان است. طعم میرزاقاسمی بسیار نزدیک به خاویار بادمجان است و می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای افرادی که گیاه‌خوار هستند، باشد.

مواد اولیه میرزا قاسمی:

بادمجان

گوجه فرنگی

سیر

تخم مرغ

زردچوبه

فلفل سیاه

طرز تهیه میرزاقاسمی سنتی:

یکی از معیارهای خوشمزه و خوش عطر بودن میرزاقاسمی، کبابی بودن بادمجان است. یکی از لذت‌های درست کردن میرزاقاسمی کبابی کردن بادمجان روی زغال است اما شاید شما به دلیل محدودیت زمانی یا حتی اجاق‌ گاز منزل نتوانید این کار را انجام دهید.

۱- بادمجان‌ها رو روی گاز با پوست کبابی کنید؛ آن‌ها را روی شعله‌ی مستقیم یا روی شعله پخش کن (برای جلوگیری از کثیف شدن اجاق ‌گاز) قرار بدید.

اجازه بدید بادمجان‌ها کاملا سرخ و کبابی بشن. (برای اینکه از پخته شدن بادمجان‌ها اطمینان حاصل کنید، می‌توانید یک چاقو یا چنگال را در بادمجان‌ها فروکنید؛ اگر چاقو به‌راحتی فرورفت، یعنی بادمجان کامل پخته شده است). آن‌ها را داخل سینی گذاشته و اجازه دهید کمی خنک شوند.

پوست آن‌ها را به ‌آرامی با دست جدا کنید (در این مرحله برای جلوگیری از سیاه شدن دستتان دستکش بپوشید).

بادمجان‌ها را داخل ظرفی قرار دهید و  با کارد ساطوری کنید یا با گوشت‌کوب آن را له کنید.

پوست گوجه‌ها رو بگیرید؛ میتونید گوجه ها رو چند دقیقه در آب جوش قرار بدید و بعد به آب سرد منتقل کنید تا پوستش راحت‌تر جدا بشه.

گوجه‌های بدون پوست رو رنده یا پوره کنید.

سیر رو بکوبید یا رنده کنید. مقداری روغن در تابه بریزید و تابه را روی حرارت قرار بدید. روغن که سرخ شد، سیر رو در تابه بریزید.

زردچوبه و فلفل سیاه یا قرمز رو اضافه کنید.

در همان تابه و کنار سیر، تخم مرغ‌ها رو بشکنید و هم بزنید. بعد سیر و تخم مرغ را از تابه خارج کنید.

در همان تابه که سیر و تخم مرغ را سرخ کردید، پوره‌ی گوجه را بریزید.

کمی تفت بدید. بادمجان‌های ساطوری و له شده را اضافه کنید. اگر نیاز بود در این مرحله مقداری روغن اصافه کنید چون بادمجان‌ها روغن رو جذب میکنند. بادمجان و گوجه را با هم مخلوط کنید. اجازه بدید با حرارت متوسط بادمجان و گوجه با هم به خوبی پخته شوند.

نمک را هم اضافه کنید. ( میزان نمک و ادویه سلیقه ای ست و میتوانید با چشیدن مواد، میزانش رو کم وزیاد کنید.)

بعد از اینکه بادمجان و گوجه به خوبی با هم ترکیب شدند و غذا به اصطلاح به روغن افتاد، مخلوط سیر و تخم مرغ را اضافه کنید.

همه‌ی مواد را به خوبی هم زده و با هم مخلوط کنید. وقتی همه مواد با هم به خوبی مخلوط شدند. غذای شما حاضر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *