س٫ مهر ۱۷ام, ۱۴۰۳

کشف ۴ عبادتگاه تاریخی در مصر،متعلق به دوران رامسس دوم

باستان شناسان مصری موفق شدند با تحقیقات خود،چند عبادتگاه تاریخی و مقبره متعلق به دوران رامسس دوم را کشف کنند.

به گزارش توریسم اینترنشنال،وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر از کشف مجموعه مقبره زیرزمینی یک فرد عالی رتبه و چهار عبادتگاه در «سقاره» ‌ خبر داد.

این مقبره چشمگیر برای فردی به نام «Panehsy» ساخته شده بود که پیشکار معبد «آمون» ‌بود و در حوالی ۱,۲۵۰ سال پیش از میلاد و در دوران حکومت فرعون «رامسس دوم» ‌زندگی می‌کرد.

ساختمان محل دفن این فرد شبیه به یک معبد ساده ساخته شده است. این ساختمان، ‌یک ورودی، ‌یک حیاط داخلی با ایوان ستون‌دار و دالانی را شامل می‌شود که به اتاقک‌های خاکسپاری زیرزمینی و چند عبادتگاه منتهی می‌شود. این مقبره در نزدیکی مقبره مشهور «مایا»، ‌یکی از مقام‌های عالی‌رتبه دوران حکومت فرعون «توت‌عنخ‌آمون» ‌کشف شده است.

باستان‌شناسان زمانی که وارد مقبره «Panehsy» شدند، نقش‌هایی را روی دیوارهای این بنا دیدند که این مرد را به‌همراه همسرش در مقابل میزی مملو از پیشکش‌ها به تصویر می‌کشد. در این مکان همچنین تصاویری از کاهنان و پیشکش‌های مذهبی کشف شد. همچنین وجود نقاشی کاهنی به نام «Piay» حین انجام اعمال خاکسپاری نشان می‌دهد که «Panehsy» دستیاری داشته که مسئول خاکسپاری بوده است. با توجه به تصاویری که «Piay» را با پوست پلنگ روی شانه‌هایش و حین انجام مراسم خاکسپاری «Panehsy» نشان می‌دهد، می‌توان نتیجه گرفت که «Panehsy» فرزندی نداشته است؛ چراکه در غیر این صورت پسر بزرگ او باید این مراسم را اجرا می‌کرد.

 

باستان‌شناسان علاوه بر این مقبره، چهار عبادتگاه کوچک در محوطه کشف کردند که روی دو مورد از آن‌ها تصاویر سالم از صحنه‌های مربوط به خاکسپاری وجود دارد. در یکی از این عبادتگاه‌ها تصویر حکاکی‌شدۀ نادری از مالک مقبره و خانواده او وجود دارد.

قابل‌توجه‌ترین این عبادتگاه‌ها برای فردی به نام «یویو» (Yoeyoe) ساخته شده است که در زمان حیات برای گنجینه فرعون ورقه طلا می‌ساخت. با اینکه این بنا فقط یک متر مربع وسعت دارد، کیفیت و جزئیات به کار رفته در طراحی‌های این مکان قابل‌توجه است.

باستان‌شناسان ایتالیایی و هلندی پس از مدتی وقفه به‌دلیل همه‌گیری کرونا، ‌سال گذشته برای کاوش به محوطه‌ای باستانی در «سقاره» ‌بازگشتند. کشف این مقبره یکی از چندین اکتشافات مهم و قابل‌توجهی است که اخیرا در «سقاره» ‌صورت گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *