ج٫ مهر ۱۳ام, ۱۴۰۳

۱۸ غذای سنتی سنگاپور

به گزارش توریسم اینترنشنال؛غذاهای سنگاپور ترکیب جالبی از غذاهای هندی، چینی و سایر کشورهای آسیایی شرقی است، در واقع می‌توان گفت تنوع فرهنگی که در بین مردم این کشور وجود دارد به غذاهای سنگاپور هم نفوذ کرده و گردشگران معمولا از شباهت غذاهای سنتی سنگاپور به غذاهای ملل مختلف می‌گویند. سنگاپور یکی از بهترین کشورهای جهان برای چشیدن طعم‌ها و مزه‌های جدید است، غذاهای سنتی سنگاپور شباهت زیادی به غذاهای چینی، مالایی و هندی دارد و به همین دلیل مملو از عطر ادویه‌ها و سس‌های معطر است و اغلب غذاها در این کشور با برنج سرو می‌شود.

در زمان سفر به این کشور آسیایی به راحتی می‌توانید بر اساس ذائقه خود غذای مورد علاقه تان را در منو رستوران‌ها و یا از بین غذاهای خیابانی در این کشور کوچک پیدا کنید و در کنار همسفران خود نوش جان نمایید.

مشهورترین غذاهای سنگاپور

احتمالا زمانی که در خیابان‌های سنگاپور قدم می‌زنید، متوجه تعداد زیاد کافه‌ها و رستوران‌ها خواهید، معمولا روزهای آخر هفته و ایام تعطیل رستوران‌ها و غذاخوری‌های کشور سنگاپور مملو از مردم محلی است که برای غذا خوردن با خانواده رستوران را انتخاب کرده‌اند، به صورت کلی مردم کشور سنگاپور به غذا خوردن علاقه زیادی دارند و غذا خوردن برای این مردم این کشور یک نوع سرگرمی است. سنگاپور در مجاورت اقیانوس قرار دارد و به همین دلیل در بسیاری از غذاهای سنگاپور از گوشت ماهی و یا سایر موجودات دریایی استفاده می‌‌شود.

ناسی کباب یکی از محبوب ترین و در عین حال خوشمزه ترین غذاهای سنتی این کشور است، این غذا به همراه ماهی سرخ شده، تخم مرغ و تکه‌های خیار تازه و برنج به همراه سس تند و شیرین خورده تهیه می‌شود. مرغ و برنج هاینان، ماهی کبابی، ساتای و کایا توست جز مشهورترین غذاهای سنگاپور است که اغلب گردشگران خارجی هم طعم این غذاهای محلی را دوست دارند.

مشهورترین غذاهای سنگاپور - الی گشت

۱. برنج و مرغ هاینانی (Hainanese chicken rice)

ترکیب برنج با مرغ شاید در ظاهر غذایی ساده به نظر برسد، اما این غذا را می‌توان به عنوان غذای ملی کشور سنگاپور معرفی کرد. برنج و مرغ هاینانی (Hainanese chicken rice) جز پرطرفدارترین غذاهای سنگاپور بین مردم محلی و گردشگران است. این غذای ساده و ارزان دستور پخت بسیار راحتی هم دارد، برای تهیه این غذا ابتدا مرغ را آبپز می‌کنند و سپس برنج را در آب مرغ می‌پزند. این غذای خوشمزه معمولا در وعده ناهار بیشتر سرو می‌شود و مردم سنگاپور برای سیر کردن شکم خود پس از کار و تلاش روزانه اغلب به سراغ این غذای ساده و مقوی می‌روند، همچنین از ادویه‌های خاصی هم در زمان تهیه این غذا استفاده می‌شود.

۲. خرچنگ فلفلی (Chilli crab)

همان طور که در ابتدا مقاله هم اشاره کردیم، سنگاپور کشوری ساحلی است که در مجاورت اقیانوس واقع شده و به همین دلیل غذاهای دریایی نقش پررنگی در فرهنگ غذایی این کشور آسیایی دارد. خرچنگ فلفلی (Chilli crab) یکی از مشهورترین غذاهای سنگاپور به خصوص در بین گردشگران خارجی است که به چشیدن طعم غذاهای جدید علاقه دارند. در دستور پخت این غذا، ابتدا خرچنگ‌ها بخارپز شده تا حدی که پوسته روی آن ترک بخورد و سپس خرچنگ‌های آب پز شده را در سس مخصوصی که با سس فلفل، سس کچاپ و تخم مرغ آماده شده، بدون روغن اضافی سرخ می‌کنند. این غذا را بهتر است که با دست نوش جان کنید، معمولا در کنار خرچنگ فلفلی چند تکه نان هم سرو می‌شود، جالب است بدانید که این غذا برخلاف نامش خیلی هم تند نیست.

۳. لاکسا (Laksa)

لاکسا (Laksa) جز محبوب ترین غذاهای سنگاپور در بین مردم محلی است، این غذا ترکیبی جذاب از غذاهای چینی و مالایی می‌باشد. در تهیه لاکسا از نودل، تخم مرغ، یک نوع ماهی مخصوص و گوشت مرغ استفاده می‌شود، این غذا معمولا با سس فراوان سرو می‌گردد و طعم سویا سس را به وضوح می‌توانید در زمان سرو این غذا احساس کنید. این غذا را به غیر از سنگاپور در کشورهای مالزی، اندونزی و جنوب تایلند هم سرو می‌شود و جز غذاهایی است که در اثر مهاجرت‌های فراوان وارد فرهنگ غذاهای سنگاپور شده است.

۴. چار کوای تیو (Char kuay teow)

چار کوای تیو (Char kuay teow) هم یکی از غذاهای سنتی سنگاپور است که شباهت زیادی به غذاهای چینی دارد. این غذای معروف با نودل سفید سرخ شده، سویا سس، جوانه لوبیا، ماهی، صدف و سوسیس چینی تهیه می‌شود، در زمان آماده کردن این غذا نودل‌ها را در دمای بالا با اسانس دود می‌پزند. در منو اغلب رستوران‌ها و غذا خوری‌های محلی کشور سنگاپور می‌توانید نام این غذا را مشاهده کنید.

۵. هوکین میگو (Hokkien prawn mee)

میگو هم جز مواد اولیه ثابت در تهیه غذاهای سنگاپور محسوب می‌شود و در دستور پخت بسیاری از غذاهای سنتی این کشور می‌توان نام میگو را مشاهده کرد. هوکین میگو (Hokkien prawn mee) یکی از غذاهای سنگاپور است که با میگو و مواد اولیه دیگر آماده می‌شود و جز غذاهای سنتی مشهور در بین مردم محلی و گردشگران خارجی این کشور است. نودل سرخ شده با میگو، تکه‌های مرغ یا گوشت، ماهی مرکب، سس سویا، سرکه و فلفل چیلی جز موادی است که در تهیه هوکین میگو از آنها استفاده می‌شود. ریشه این غذا به کشور چین برمی‌گردد، تفاوت نسخه سنگاپوری آن با نسخه چینی در ضخامت نودل‌های مورد استفاده است.

۶. ماهی با سس کاری (Fish head curry)

در رستوران‌های سنگاپور برای تهیه ماهی با سس کاری (Fish head curry) ابتدا یک سر ماهی را با سبزیجات و ادویه کاری می‌پزند و سپس این ترکیب را در کنار نان و یا برنج برای مشتریان خود سرو می‌کنند. اغلب مردم محلی در کنار این غذا یک لیوان آبمیوه “کالامانسی” هم سفارش می‌دهند، این نوشیدنی پای ثابت غذاهای سنگاپور است و جز نوشیدنی‌های هندی محسوب می‌شود. کالامانسی از تمبر هندی تهیه شده است و به دو صورت شیرین و ترش برای مشتریان در رستوران‌ها در کنار غذاهای سنگاپور سرو می‌شود.

۷. ساتی (Satay)

ساتی (Satay) یک از غذاهای سنتی سنگاپور است که با گوشت کبابی سیخ شده، برنج، سس بادام زمینی و سس فلفل سرو می‌شود. این غذای خوشمزه و لذیذ معمولا جز غذاهای سنگاپوری‌ها برای مهمانی است و مردم این کشور برای میهمانان عزیز خود معمولا این غذا را تهیه می‌کنند. در تهیه ساتی از مقدار زیادی ادویه زردچوبه استفاده می‌شود، این غذا با انواع گوشت خوک، مرغ، گاو یا گوسفند در کشور سنگاپور سرو می‌گردد.

۸. چار سیو با برنج و نودل (Char siew meats on rice or noodles)

اگر به چشیدن طعم غذاهای سنگاپور علاقه دارید، حتما در زمان سفر به این کشور طعم چار سیو با برنج و نودل (Char siew meats on rice or noodles) را بچشید، زادگاه این غذای محبوب سنگاپوری کشور چین است و از گوشت خوک قرمز کبابی در تهیه این غذا استفاده می‌شود، برنج و نودل هم به صورت دورچین در کنار گوشت در بشقاب قرار می‌گیرد.

۹. ناسی لماک (Nasi lemak)

ناسی لماک (Nasi lemak) یک وعده غذایی مقوی و مشهور در بین غذاهای سنگاپور است که شامل برنج نارگیل، یک تکه املت، آنچوی، یک تکه خیار و مقداری سس فلفل می‌باشد. نحوه سرو ناسی لماک هم یکی از جذابیت‌های این غذا برای گردشگران خارجی است، ناسی لماک در کاغذ قهوه ای یا برگ موز برای مشتریان رستوران‌های سنگاپور سرو می‌شود. این غذای گرم را به همراه ماهی سرخ شده، تخم مرغ و ماهی کولی سرو می‌کنند.

ناسی لماک - الی گشت

۱۰. باک کوت ته و برنج (Bak kut teh and rice)

این غذا در واقع نوعی سوپ است که با سبزیجات و ادویه‌های مخصوص چینی تهیه می‌شود و در ترکیب این غذا سویا سس هم وجود دارد. در کنار باک کوت ته و برنج (Bak kut teh and rice) معمولا برنج بخارپز هم سرو می‌شود، این غذا جز آن دسته از غذاهای سنگاپور است که مردم محلی آن را در وعده صبحانه نوش جان می‌کنند. در دستور پخت سنتی این غذا از عصاره گوشت خوک استفاده می‌شود، اما برای اینکه مسلمانان هم بتوانند از این غذا به صورت حلال استفاده کنند، در برخی رستوران‌های سنگاپور، باکوت ته و برنج  را با عصاره گوشت مرغ هم آماده می‌کنند.

۱۱. کایا توست (Kaya toast)

صبحانه به عنوان یکی از سه وعده اصلی غذایی در کشور سنگاپور جایگاه ویژه‌ای دارد و بسیاری از مردم این کشور روز خود را در رستوران‌ها برای خوردن صبحانه‌ای لذیذ و تازه آغاز می‌کنند. صبحانه در سنگاپور با ترکیب‌های مختلفی سرو می‌شود و گردشگرانی که به چشیدن طعم‌های جدید علاقه دارند به جای خوردن صبحانه در رستوران هتل به سراغ غذاخوری‌ها و رستوران‌های سطح شهر می‌روند و طعم غذاهای سنگاپور در وعده صبحانه را به صورت سنتی در این رستوران‌ها امتحان می‌کنند. کایا توست (Kaya toast) یکی از مشهورترین غذاهای سنگاپور در وعده صبحانه است که در اغلب کافه‌ها و رستوران‌های این کشور برای صبحانه سرو می‌شود. “کایا” یک مربای شیرین است که از نارگیل تهیه شده است، در تهیه کایا تست این مربا را روی نان تست می‌مالند و در برخی از رستوران‌های سنگاپور این نان را با دو تخم مرغ عسلی و قهوه سرو می‌کنند.

۱۲. کونگ (Congee)

کونگ (Congee) یک غذای ساده سنگاپوری است که با آرد برنج تهیه می‌شود و شباهت زیادی به فرنی ایرانی دارد. این غذا جز محبوب ترین غذاهای سنگاپور بین مردم محلی این کشور است و مردم سنگاپور اغلب این غذا را در وعده صبحانه نوش جان می‌کنند تا روز خود را پرانرژی آغاز نمایند.

غذاهای سنگاپور - الی گشت

۱۳. املت صدف (Oyster omelette)

این املت با تخم مرغ، آرد و صدف‌های کوچک سرخ شده به همراه برگ گشنیز، جوانه‌های ترد لوبیا و یک سس شیرین و تند تهیه می‌شود. در زمان سفارش املت صدف (Oyster omelette) معمولا از مشتریان در مورد سفت یا نرم بودن املت هم سوال می‌کنند و هر فرد با توجه به سلیقه خود این املت را به صورت دلخواه سفارش می‌دهد. املت صدف جز مشهورترین غذاهای سنگاپور در بین مردم محلی است و در منو اغلب کافه‌های سنگاپور این غذا به چشم می‌خورد.

۱۴. دندان شیرین (Desserts for the sweet tooth)

دندان شیرین (Desserts for the sweet tooth) یک نوع دسر در بین غذاهای سنگاپور است که با میوه‌های بومی این کشور و آب نارگیل تهیه می‌شود. اغلب مردم این کشور به خصوص در روزهای گرم سال پس از خوردن غذا این دسر را سفارش می‌دهند. این دسر شیرین طعم بسیار دلچسبی دارد و به همراه یخ فراوان برای مشتریان در رستوران‌های کشور سنگاپور سرو می‌شود.

۱۵. تاو هوای (Tau huay)

تاو هوای (Tau huay) یک غذای نرم و لطیف است که از کشور چین وارد غذاهای سنگاپور شده و از لوبیا در تهیه این غذا استفاده می‌کنند. این غذای لذیذ در واقع نوعی دسر شیرین است که همراه با مغزهای مختلف همچون بادام، بادام هندی و نارگیل برای مشتریان سرو می‌گردد.

۱۶. آپام (Appam)

اگر طعم پنکیک را برای سیر کردن شکم خود در وعده صبحانه دوست دارید، احتمالا طعم لذیذ آپام (Appam) هم برای شما دوست داشتنی خواهد بود. این غذا هم اصالت هندی دارد و با آرد برنج تهیه می‌شود، در تهیه آپام از آرد برنج یک خمیر نرم آماده می‌کنند و این خمیر را به صورت قیف شکل می‌دهند. در بسیاری از رستوران‌های کشور سنگاپور این غذا را به عنوان دسر به دو صورت شور و شیرین سرو می‌کنند. اما در دستور محلی و سنتی این غذا، از آن به عنوان وعده‌ای مقوی برای صبحانه یاد شده است و مردم سنگاپور آپام را به عنوان یکی از غذاهای سنگاپور در وعده صبحانه ترجیح می‌دهند. آپام به همراه نارگیل و مربا پرتقال هم برای مشتریان در رستوران‌های سنگاپور سرو می‌شود.

۱۷. می سیام (Mee Siam)

می سیام (Mee Siam) یکی از غذاهای محلی سنگاپور است که در بین چینی‌های ساکن سنگاپور محبوبیت زیادی دارد، این غذا با نودل تهیه می‌شود و در ترکیب آن انواع سس‌ها به چشم می‌خورد. در زمان تهیه این غذا نودل‌ها را ابتدا در سس گریوی شیرین و تند و با تمبر هندی می‌ریزند و سپس به این ترکیب میگوی خشک و خمیر لوبیا اضافه می‌کنند. این غذا معمولا همراه با تخم مرغ آب پز، جوانه لوبیا و پیازچه برای مشتریان در رستوران‌های سنگاپور سرو می‌شود و جز مشهورترین غذاهای سنگاپور است که زادگاه آن کشور چین و تایلند می‌باشد.

۱۸. پائو (Pau)

پائو یک نوع شیرینی گرد و بسیار خوشمزه است که در همه کافه‌ها و غذاخوری‌های کشور سنگاپور به راحتی می‌توانید این دسر شیرین را بعد از صرف غذا نوش جان کنید. در داخل این شیرینی گرد که شباهت زیادی به کلمپه ایرانی دارد، از ترکیب‌های مختلفی استفاده می‌شود و به همین دلیل پائو (Pau) برای هر ذائقه و سلیقه‌ای مناسب است. این شیرینی خوشمزه را معمولا در روزهای بارانی به همراه یک فنجان چای می‌خورند.

شیرینی های سنگاپور - الی گشت

مشهورترین غذا های خیابانی سنگاپور

خوردن غذا های خیابانی سنگاپور یکی از جذابیت‌های سفر به این کشور آسیایی است، غذاهای سنگاپور ترکیبی از غذاهای سنتی هندی، مالایی و چینی می‌باشد و اغلب گردشگران در زمان سفر به کشور سنگاپور برای چشیدن طعم‌های جدید به سراغ این غذاهای خیابانی می‌روند. مردم سنگاپور علاقه زیادی به خوردن غذا به خصوص در اغذیه فروشی‌های خیابانی دارند و به همین تنوع زیادی در غذا های خیابانی این کشور وجود دارد. غذا های خیابانی سنگاپور هم به دلیل موقعیت مکانی این کشور تحت تاثیر فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف است. بیشتر غذا های خیابانی در کشور سنگاپور با نان و یا به صورت کبابی برای مشتریان سرو می‌شود، از جمله مشهورترین غذا های خیابانی سنگاپور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مرتبک (Murtabak)

مرتبک (Murtabak) هم یک نوع غذاهای هندی است که در تهیه آن از نان روتی پراتا استفاده می‌کنند و این غذا را به راحتی می‌توانید از دستفروش‌های کشور سنگاپور بخرید و در کنار خیابان نوش جان کنید. مرتبک جز معروف ترین غذاهای خیابانی سنگاپور محسوب می‌شود که محبوبیت زیادی هم در بین مردم محلی به خصوص هندی‌های مقیم کشور سنگاپور دارد. این غذا علاوه بر هندوستان در بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا و شبه جزیره عربستان طبخ می‌شود. مرتبک به دو صورت شور و شیرین سرو می‌گردد و این موضوع کاملا سلیقه‌ای است. در کشور سنگاپور مرتبک معمولاً با گوشت گاو تند، گوشت مرغ یا گوشت گوسفند پر می‌شود و با سس کاری، پیاز ترشی شیرین یا خیارشور سرو می‌گردد و به دلیل قیمت ارزان جز پرطرفدارترین غذاهای سنگاپور است.

غذاهای خیابانی سنگاپور - الی گشت

  • ماهی کبابی (Barbecued stingray)

در فرهنگ غذایی سنگاپور، گوشت ماهی جایگاه ویژه‌ای دارند و برای تهیه بسیاری از غذاها در این کشور از ماهی استفاده می‌شود. ماهی کبابی (Barbecued stingray) یک غذای خیابانی مشهور در کشور سنگاپور است که اغلب دستفروش‌های دوره گرد در خیابان‌های سنگاپور این غذا را با چاشنی‌های مختلف به صورت گریل شده برای مشتریان خود سرو می‌کنند. در نسخه سنتی این غذا، ابتدا ماهی را در سس مخصوصی طعم دار می‌کنند و سپس یک سس تند هم روی آن می‌ریزند و در آخر گوشت مزه دار شده را داخل برگ موز می‌پیچند و روی دستگاه گریل می‌گذارند تا خوب پخته شود.

  • روتی پراتا و ته تاریک (Roti prata and teh tarik)

روتی پراتا و ته تاریک (Roti prata and teh tarik) یک غذای مشهور هندی است که در اغلب غذاخوری‌ها و رستوران‌های کشور سنگاپور سرو می‌شود. روتی پراتا یک نان لایه لایه‌ای است که به خمیر آن به صورت خیلی نازک روی تابه‌های مخصوصی پهن می‌شود و پس از پخته شدن همراه با تخم مرغ و یا عدسی سرو می‌گردد. این غذا در واقع نوعی نان محلی هندی برای وعده صبحانه است که همراه با چای مخصوصی به اسم “ته تاریک” آن را می‌خورند. این چای با شیر و میخک آماده شده و به صورت کفدار برای مشتریان سرو می‌شود. روتی پراتا را می توان به تنهایی و یا با  پنیر، پیاز، شکلات، قارچ و تخم مرغ نوش جان کرد. روتی پراتا یکی از غذاهای سنگاپور است که از فرهنگ هندی وارد فرهنگ غذایی این کشور شده و بسیاری از دستفروش‌های این کشور این غذا را در خیابان‌های سنگاپور می‌فروشند.

روتی پراتا و ته تاریک - الی گشت

بیشتر بخوانید:

برگزاری جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی در شهرستان نیر

خوردنی های مناسب برای پیک نیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *