ج٫ اردیبهشت ۷ام, ۱۴۰۳

استقبال قابل توجه از جشنواره ملی پسته در رفسنجان

جشنواره ملی پسته امسال که به‌صورت مجازی و با فراخوان دریافت آثار در زمینه‌های مختلف فرهنگی، عکس، کلیپ و شعر برگزار شد، ۱۰۰ اثر پس از ارسال به دبیرخانه جشنواره مورد بررسی قرار گرفت و قرار است به بهترین آثار جوایزی اهدا شود.

به گزارش توریسم اینترنشنال، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رفسنجان گفت: جشنواره ملی پسته امسال به‌صورت مجازی با فراخوان دریافت آثار در زمینه‌های مختلف فرهنگی، عکس، کلیپ و شعر برگزار و ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال که مورد داوری قرار گرفتند و به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود.

 حسن حسینی عصر امروز ۱۹ دی ماه در مراسم اختتامیه جشنواره ملی پسته، در تالار خیام دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان اظهار کرد: رفسنجان نامش با پسته عجین شده و به عنوان یک میراث ناملموس مفتخر به ثبت ملی این محصول هستیم. اهالی رفسنجان در یک قرن پیش با تولید پسته آغازگر یک حرکت فرهنگی نیز بودند که با بنیان گذاشتن برخی آیین‌ها، نمادها، ارزش‌ها و رفتارها یک میراث فرهنگی ناملموس را خلق و در طول یک قرن گذشته بر تکامل و بنای آن کوشیدند.

وی بیان کرد: این میراثی ناملموس به‌عنوان امانتی از گذشتگان در اختیار ماست و دربرگیرنده طیف وسیعی از آداب، رسوم، مهارت‌ها، دانش بومی بوده و ریشه در گروههای مختلف جامعه دارد و در کنار آن به مرور، نظام‌های جدید کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت، جوامع محلی را در قالب شرکای ملک، تلمبه‌ها و صحراها را به وجود آورد و همبستگی‌هایی را در جوامع شهری و روستایی رفسنجان سبب شد.

وی افزود: در نتیجه این توسعه کشت، به برکت محصول پسته آیین‌ها و رسومی چون وقف، نذر و کمک‌های خیرخواهانه، فعالیت‌های داوطلبانه، احداث بناهای عام‌المنفعه و… رونق گرفت و افکار مترقی برخی شهروندان بهره‌های فراوانی نصیب دیار طلای سبز شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رفسنجان از شوخی” بعد از پسته‌ها” که دربرگیرنده محصول پسته در زندگی اجتماعی مردم است سخن گفت و افزود: برخی ارقام پسته برگرفته از نام تولیدکنندگان آن شهرت ملی و بین‌المللی گرفتند ازجمله پسته اکبری و احمدآقایی. این موضوعات نشان از وجود پسته در ابعاد مختلف زندگی مردم رفسنجان است.

حسینی از تولید مستند “ره صدساله” به همت اتاق بازرگانی رفسنجان در زمینه پسته خبر داد و گفت: در این مستند بزرگان اقتصادی و اجتماعی رفسنجان در خصوص تجارب یکصد سال کشت و فرآوری پسته سخن می گویند، پسته رفسنجان اکنون یک قرن از عمر خود را پشت سر گذاشته است که تجارب فراوانی از مردم را بر خود دیده است.

وی تصریح کرد: میراث ناملموس پسته در گردشگری کشاورزی می‌تواند جذابیت داشته باشد و ایجاد اقامتگاه‌های گردشگران داخل باغات پسته در این زمینه مؤثر است و باید زیرساخت آن فراهم شود. ایجاد تورهای آموزشی و انتقال تجارب کشاورزان در این زمینه موثر خواهد بود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رفسنجان خاطرنشان کرد: جشنواره ملی پسته امسال به‌صورت مجازی با فراخوان دریافت آثار در زمینه‌های مختلف فرهنگی، عکس، کلیپ و شعر برگزار و ۱۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال که مورد داوری قرار گرفتند و به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود.

وی در پایان از فرمانداری رفسنجان، نماینده مردم رفسنجان در مجلس، مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، شهرداری و شورای شهر رفسنجان، دانشگاه ولی عصر، انجمن پسته ایران، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان و شرکت پسته رفسنجان که از برگزاری این جشنواره ملی حمایت کردند قدردانی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *