شهردار رشت در موضع گیری اعلام کرد که انعقاد قرارداد خواهرخواندگی میان شهرهای “رشت” و “لیریای پرتغال” به عنوان دو شهر خلاق در دستورکار قرار گرفته است.
به گزارش توریسم اینترنشنال؛ امیرحسین علوی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران درباره اقدامات انجام شده در راستای معرفی ظرفیتهای رشت اعم از حوزه خوراک اظهار داشت: در فستیوال خوراک که چندی پیش در رشت برگزار شد همه رستورانداران و فعالین حوزه غذا را دعوت کردیم.
شهردار رشت با بیان اینکه با مشارکت نمایندگی یونسکو در ایران و با حضور نمایندگان شهرهای خلاق دیگر در رشت اتفاق خوبی در این فستیوال غذا رقم خورد تصریح کرد: در ارتباط با نمایندگان دیگر شهرهای خلاق بنا شد تا از فرصتها و ظرفیتهای یکدیگر به نفع شهر خود استفاده کنیم.
علوی با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای معرفی رشت در حوزه بینالملل ابراز داشت: در عرصه رویدادهای بینالمللی، قراردادهای خواهرخواندگی همواره به صورت کاغذی را رد و بدل میشد اما تلاش ما این است که بتوانیم از این فرصتها به نفع شهر رشت استفادهکنیم.
وی از عقد قرارداد خواهرخواندگی بین رشت و شهر لیریای پرتغال خبر داد و تصریح کرد: قرارداد خواهرخواندگی با شهر لیریای پرتغال به عنوان شهر خلاق در دستور کار ما قرار گرفته است تا جذب گردشگر بتواند برای ما مزیت اقتصادی خوبی در سبد خانوار داشته باشد.
شهردار رشت با اشاره به برنامه شهرداری برای ایجاد فضای رقابتی در حوزه خوراک در رشت گفت: رستورانهای شهری در رشت را با یک مکانیزم گریلبندی میکنیم تا یک رقابت سالم به وجود آمده و مردم و گردشگران در فضای بهتری از این ظرفیتها استفاده کنند.
علوی خاطرنشان کرد: رویکرد ما استفاده از ظرفیت کشورهای دوست و همسایه است و بنا داریم با کشورهای حاشیه دریای کاسپین ارتباط بیشتری را در جهت انعقاد قراردادهای خواهرخواندگی بین شهر خلاق رشت و دیگر شهرهای خلاق در کشورهای مذکور داشته باشیم.
وی درباره سرانه فضای سبز در رشت با بیان اینکه سرانه فضای سبز عمومی در رشت از سالهای سال بسیار پایین است اذعان داشت: اقلیم ما مملو از فضای سبز است اما آنچه در اختیار عموم مردم برای استفاده است بسیار کم و زیر ۲ متر مربع است.
شهردار رشت با بیان اینکه با همکاری منابع طبیعی ساخت پارک ۵۰۰ هکتاری لاکان را آغاز کردیم که بودجه آن سال گذشته تصویب شد لذا ساخت این پارک سرانه ما را ۳ برابر میکند گفت: در دو ماه آینده نیز دو فضای سبز افتتاح میشود که یکی پارک گیلانه در حاشیه رودخانه پیربازار است.
علوی با بیان اینکه پارک سالار مشکات در منطقه چمارسرای رشت یکی دیگر از دو فضای سبز در رشت است که تلاش داریم سریعتر افتتاح شود و در اختیار مردم قرار گیرد اظهار داشت: رصدخانه کمپ عینک که مدتها رها شده بود نیز تا دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
وی از ایجاد فضای سبز ژاپنی در رشت خبر داد و خاطرنشان کرد: در پارک مفاخر رشت همچنین فضای سبزی تحت عنوان پارک ژاپنی برای تبادل فرهنگی بین رشت و ژاپن ایجاد شده که بودجه آن را نیز طرف ژاپنی تقبل کرد و یک الی دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
شهردار رشت درباره اقدامات انجام شده در راستای آسفالت کوچهها و معابر شهری رشت و ترمیم آسفالت راهها افزود: قیمت قیر در سالهای گذشته افزایش زیادی داشت و این سبب شد تا بهبود وضعیت راهها، کوچهها و معابر با پیشرفت خوبی انجام نشود اما اولویت خود را برای موضوع گذاشتیم.
علوی با بیان اینکه روزانه ۵ الی ۶ اکیپ مختلف در رشت در حال آسفالت معابر هستند گفت: پروژههای آسفالت معابر با سرعت در حال انجام است و در بازه زمانی ۴۵ روز ۱۰ هزار تن آسفالت تولید و هزار تن قیر سهمیه رایگان دریافت کردیم که البته قیر هنوز به دستمان نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه ماهیانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ تن قیر توسط شهرداری رشت خریداری میشود خاطرنشان کرد: همچنین با آقای مرادی مدیرکل راهداری استان نیز جلساتی برگزار و توافق کردیم تا پیش از پایان امسال مسیر جاده تهران و جاده لاکان را هم تکمیل کند.
شهردار رشت در مورد آخرین اقدامات برای ساماندهی پسماند سراوان با بیان اینکه سعی داریم پروژه تفکیک زباله را به کمک مردم انجام دهیم عنوان داشت: تبدیل پسماند به کود آلی از مدتها پیش در دستور کار بود اما نواقصی در این روند وجود داشت.
علوی با بیان اینکه با برگزاری جلسات با سایر همکاران تلاش داریم تا این نواقص را برطرف کرده و بخش عظیمی از پسماند را به کمپوست تبدیل کنیم تصریح کرد: پسماند سایت سراوان تنها مختص رشت نیست و چند شهرستان استان زباله خود را در سراوان دپو میکنند.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی نیروگاه زبالهسوز لاکان باعث میشود کمترین خروجی را به سمت سراوان داشته باشیم گفت: مشکل زبالهسوز اکنون جذب منابع مالی دولتی است و در این زمینه جلسات متعددی در سطح ملی داشتیم و تلاش داریم منابع خوبی برای این کار جلب کنیم.
شهردار رشت درباره حل معضل ترافیک در رشت با بیان اینکه ترافیک در ساعات مختلف در رشت متفاوت است افزود: در حوزه مدیریت شهری تلاش داریم طرح تفصیلی و جامع حمل و نقل ترافیک را فاز به فاز اجرا و در طرح تفصیلی خیابانهای جدید را بازگشایی کنیم.
علوی اظهار داشت: بر این اساس برای سال آینده بازگشایی فاز نخست رینگ ۹۰ متری در محدوده میدان گیل تا مسکن مهر رشت را در دستور کار قرار میدهیم و همچنین خیابانهایی که رفت و آمد خودروها را تسهیل میکنند بازگشایی میشود.
وی عنوان کرد: در حوزه طرح جامع حمل و نقل باید استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی اعم از وسایل سبک و وسایل نیمه انبوهبر و در آینده قطار شهری اعم از مترو و تراموا را در دستور کار قرار دهیم اما متأسفانه بودجه قطار شهری در لایحه بودجه سال آینده حذف شده است.
شهردار رشت درباره منابع جایگزین برای کمبود بودجه شهرداریها ابراز داشت: برای تأمین مالی باید مکانهایی مانند املاک تجاری بزرگ موجود در شهر سهم شهر را بپردازند؛ در دوسال گذشته تمام تلاش ما افزایش نقش این منبع مالی در درآمد شهرداری بوده است.
وی گفت: اکنون بخشهای ضعیف که میخواهند یک واحد مسکونی بسازند از عوارض معاف هستند تا با این سیاستها افزایش منابع مالی داشته باشیم؛ بودجه سال آینده را ۲ هزار میلیارد تومان پیشبینی کردیم و سعی داریم بودجه امسال که هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان است را تا پایان سال محقق کنیم.
علوی با بیان اینکه فرصت استفاده از بخش خصوصی در رشت بکر مانده است و از سرمایهگذاران از رشت، کل استان و سراسر کشور دعوت به مشارکت میکنیم افزود: دنبال این هستیم که در جذب منابع برای پروژههای زیرساختی ظرفیت بخش خصوصی را پای کار بیاوریم.
پایان خبر