فیفا بازیکنان تیم های فوتیال اروپایی را تحت فشار قرارداد تا از بستن بازویند حمایت از دگرباشان جنسی منصرف شوند.
به گزارش توریسم اینترنشنال،هفت تیم اروپایی حاضر در مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر که قصد داشتند به نشانه حمایت از دگرباشان جنسی از بازوبند کاپیتانی رنگینکمانی در این تورنمت استفاده کننده سرانجام در پی فشار فیفا از این کار صرف نظر کردند.
تیمهای یاد شده ساعاتی پیش از مسابقه دو تیم ایران و انگلیس اعلام کردند که به دلیل تهدیدهای فدراسیون جهانی فوتبال مبنی بر احتمال وضع جریمه و مجازاتهای احتمالی در صورت استفاده از بازوبندهای رنگین کمانی One Love «یک عشق» این تصمیم خود را عملی نخواهند کرد.
هری کین، ستاره سرشناس تیم ملی انگلیس از جمله کاپیتانهای اروپایی حاضر در این مسابقات، پیش از این اعلام کرده بود که به نشانه حمایت از دگرباشان جنسی و برای انتقال پیامی آشکار بر ضد تبعیض در نخستین مسابقه تیم ملی کشورش مقابل ایران بازوبند رنگینکمانی به بازو خواهد بست.
در بیانیه مشترک فدراسیونهای فوتبال هفت کشور اروپایی انگلیس، ولز، بلژیک، دانمارک، آلمان، هلند و سوئیس آمده است: «فیفا خیلی واضح و صریح اعلام کرد است که کاپیتانهای ما در صورت استفاده از چنین بازوبندهایی در زمین مسابقه با خطر جریمه و مجازاتهای ورزشی مواجه خواهند بود.»
این بیانیه میافزاید: «ما به عنوان فدراسیونهای ملی نمی توانیم از بازیکنان خود بخواهیم که خطر جرائم و مجازاتهای ورزشی از جمله کارت زرد را داشته باشند.»
فدراسیونهای هفت کشور اروپایی بدین ترتیب ضمن ابراز «تاسف و سرخوردگی» نسبت به آنچه «انعطاف ناپذیری فیفا» در این خصوص خوانده شده، اعلام کردند که برای پرهیز از دریافت کارت زرد کاپیتانهای خود و متحمل شدن جرائم احتمالی دیگر از تصمیم قبلی خود سر باز میزنند.
فرانسه که از جمله پیشگامان ابتکار بستن بازوبند رنگین کمانی «یک عشق» در مسابقات جام جهانی قطر بود پیشتر بواسطه تصمیم هوگو لوریس، کاپیتان این تیم مبنی بر لزوم احترام به قوانین کشور میزبان پیشتر انصراف خود را اعلام کرده بود.
با این حال، در بیانیه مشترک هفت فدراسیون فوتبال اروپایی تاکید شده است: «ما آماده بودیم جرائم مالی لازم را در صورت رعایت نشدن قوانین مربوط به تجهیزات ورزشی بپردازیم اما نمیتوانیم کاپیتانهای خود را در شرایط دریافت کارت زرد و خطر اخراج از زمین (در صورت دریافت کارت زرد دوم در طول مسابقه) قرار دهیم.»
در مقررات مربوط به تجهیزات و لباس پیش بینی شده است که کاپیتانها در مراحل نهایی مسابقات از «بازوبندهای تهیه شده توسط فیفا» استفاده کنند.
بازیکنهای تیمهای شرکت کننده در صورت رعایت نکردن این مقررات ممکن است با درخواست داور برای ترک زمین جهت تعویض لباس و تجهیزات روبرو شوند و اگر به این دستورالعمل توجه نشود داور میتواند به بازیکن خاطی اخطار بدهد.
قطر از زمان دریافت میزبانی این رویداد بزرگ ورزشی در سال ۲۰۱۰ تاکنون همواره در معرض شدیدترین انتقادها از سوی نهادهای حقوق بشری، رسانهها، کنشگران اجتماعی و نیز مفسران و تحلیلگران ورزشی قرار داشت.
مسائل حقوق بشری، سواستفاده از کارگران مهاجر خارجی و تبعیض نسبت به اقلیتهای جنسی در کانون اصلی این انتقادها قرار داشت.
چندین فدراسیون اروپایی ماه سپتامبر گذشته اعلام کرده بودند که برای مبارزه با تبعیض و نشان دادن همبستگی با دگرباشان جنسی به ابتکار بستن بازوبند کاپیتانی «یک عشق» میپیوندند.
فیفا که این کارزار را انتقادی ضمنی از کشور میزبان قلمداد میکرد پس از سکوتی طولانی در نهایت روز شنبه با عرضه بازوبندهایی که روی آنها پیامهایی چون «سیاره را نجات دهید»، «آموزش برای همه» یا «نه به تبعیض» نوشته شده است به این موضوع واکنش نشان داد.
بیشتر بخوانید: