چ٫ آذر ۱۴ام, ۱۴۰۳
قزوین

جاهای دیدنی قزوین که نباید از دست داد!

قزوین از زیباترین مقصدهایی است که می‌توانید برای سفر انتخاب کنید. قزوین را بهپایتخت خوش‌نویسی ایران می‌شناسند که فرهنگی غنی دارد.

به گزارش توریسم اینترنشنال،کشور ایران، سرزمینی است پهناور، با طبیعتی زیبا و مقاصد گردشگری بسیار، هر سال، به‌ویژه در فصل بهار و تابستان، میزبان جمع زیادی از گردشگران داخلی و خارجی است. مسلما آنچه بیش از هر امر دیگری در بدو ورود به مقصد از اهمیت زیادی برخوردار می‌شود، شناخت جاذبه‌های گردشگری آن مکان است. شهر قزوین به‌دلیل قدمت تاریخی، آب‌وهوایی مطبوع، مناظر دیدنی و آثار باستانی، از جمله مقاصد گردشگری ایران محسوب می‌شود که هر ساله پذیرای میهمانان و مسافران از سراسر ایران و جهان است. با ما همراه شوید تا به معرفی جاهای دیدنی قزوین بپردازیم.

۱. بازار قزوین

 دالان های تاریک و قدیمی بازار قزوین

معماری اصیل ایرانی را می‌توان در بازار قزوین به وضوح مشاهده کرد. همچنین فضای گسترده‌ این مکان تاریخی، از دیگر ویژگی‌های آن به شمار می‌رود. کارشناسان معماری قدمت آن را به دوران حکومت صفویان نسبت داده و معتقد هستند که اکثر بخش‌های آن که می‌توان به سرای سعدالسلطنه، راسته‌ قیصریه، سرای حاج‌رضا، سرای وزیر، تیمچه‌ روباز، تیمچه‌ سرپوشیده و سرای رضوی اشاره کرد، در دوران قاجار احداث شده‌اند.

۲. سرای سعد السلطنه

  • آدرس:  قزوین، راسته وزیر، سرای بهشتیان، کاروانسرای سعدالسلطنه (مشاهده در نقشه)

سرای سعد السلطنه قزوین

سرای سعدالسلطنه، یکی از جذاب‌ترین قسمت‌های بازار قزوین است که توسط سعدالسلطنه، فرماندار وقت قزوین بنا شده و به‌دلیل وسعت، عنوان بزرگ‌ترین کاروانسرای داخل شهری کشور را به خود اختصاص داده است. این بنای تاریخی دارای قسمت‌هایی مانند چندین حمام، سرا، تیمچه، شترخان، راسته، چهارسوق، مسجد، چایخانه و … است و قدمت آن، متعلق به زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار است.

۳. حمام قجر

مجسمه ها و خزینه حمام قجری قزوین

این حمام، یکی از قدیمی‌ترین حمام‌های شهر قزوین است و امروزه به موزه‌ مردم‌شناسی تغییر کاربری داده است. قدمت این اثر تاریخی به ۴۰۰ سال پیش بازمی‌گردد و به نظر می‌رسد که در دوران حکومت صفویان و به همت یکی از سرداران شاه ‌عباس احداث شده است.

۴. امام‌ زاده حسین (ع)

  • آدرس: شهر قزوین، خیابان سلامگاه، آستان مقدس امامزاده شاهزاده حسین (ع)

امام زاده حسین قزوین در شب

امامزاده حسین فرزند امام‌ رضا (ع) هستند

امامزاده حسین (ع) بقعه‌ مطهر یکی از فرزندان امام رضا (ع) است که به روایت راویان، در سن دو سالگی هنگام هجرت ایشان از مرو به خراسان، در شهر قزوین فوت و دفن شده است. معماری صورت گرفته در این بارگاه، مربوط به دوران صفوی است که بسیار زیبا و ارزشمند بوده و توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند. مکانی معنوی آمیخته با زیبایی هنر استادکاران قدیم که حضور در آن، لحظات لذت‌بخشی را به‌همراه خواهد داشت.

۵. کاخ چهل ستون (کلاه فرنگی)

منظره پاییزی کاخ چهل ستون گلاه فرنگی قزوین

مطمئنا یکی از مهم‌ترین بناهای برجای‌مانده‌ از دوران گذشته در شهر قزوین، کاخ چهل ستون است که طبق اظهارات باستان‌شناسان، قدمت آن از چهل‌ستون اصفهان نیز بیشتر است. این اثر تاریخی زیبا، در دوران حکومت شاه تهماسب صفوی و در زمانی که شهر قزوین، پایتخت ایران شناخته می‌شد، احداث شده است. این عمارت، امروزه به موزه‌ خوشنویسی، تغییر کاربری  داده است.

۶. مسجد جامع قزوین

مسجد جامع قزوین

با توجه به اسناد تاریخی به نظر می‌رسد که در دوران قبل از اسلام، آتشکده‌ای وجود داشته است، که بعدها در دوران هارون‌الرشید، مسجدی بر پیکره‌ آن بنا می‌شود. ساختمانی که می‌توان در آن مجموعه‌ای از انواع معماری‌های زیبا و چشم‌نواز را از قرون مختلفی مانند سلجوقیان، صفویان و قاجاریان، مشاهده کرد.

۷. سردر عالی قاپو

منظره آفتابی سردر عالی قاپو قزوین

سردرکاخی با ابهت، زیبا و باشکوه که باستان‌شناسان زمان احداث آن را در دوران حکومت شاه تهماسب صفوی اعلام کرده‌اند، در شهر تاریخی قزوین برجای‌مانده است که به عالی‌قاپو شهرت دارد. این اثر تاریخی در اولین خیابان ایران با قدمتی حدود ۵۰۰ سال که در بین ساکنان قزوین به نام خیابان سپه یا شهدا شناخته‌ می‌شود، قرار گرفته است.

۸. بقعه‌ حمدالله مستوفی

  • آدرس: قزوین، خیابان طالقانی، خیابان ملک‌آباد سابق، کوچه مستوفی

بقعه حمد الله مستوفی و درختان خشک قزوین

بقعه حمدالله مستوفی، بارگاهی از دوران ایلخانان مغول، با قدمتی حدود هفت قرن، از جاهای دیدنی قزوین است که میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران است. این مکان تاریخی، آرامگاه یکی از تاریخ‌نویسان بزرگ ایران، به نام حمدالله مستوفی است که استادان سازنده‌ آن، با نمای آجری زیبا و چشم‌نواز، اثری قابل‌توجه را برای آیندگان به یادگار گذاشته‌اند.

۹. دروازه تهران قدیم

  • آدرس: قزوین، میدان تهران قدیم، ابتدای خیابان تهران قدیم (مشاهده در نقشه)

اتوبوس ها و خودرو ها در دروازه تهران قدیم قزوین

شهر قزوین در گذشته دارای هشت دروازه به نام‌های دروازه درب کوشک، دروازه باغشاه، دروازه تبریز، دروازه امامزاده حسین، دروازه خندق‌بار، دروازه شیخ‌آباد و دروازه تهران بوده است که امروزه تنها دو دروازه تهران و درب کوشک باقی مانده است. دروازه‌ تهران قدیم که قدمت آن به دوران قاجار باز می‌گردد، مزین به معماری زیبا و کاشی‌کاری‌های دوران پادشاهی ناصرالدین شاه است.

۱۰. مسجد النبی

  • آدرس: قزوین، ضلع جنوبی خیابان امام خمینی (ره)، بین خیابان عبید زاکانی و سعدی (مشاهده در نقشه)

مسجد النبی قزوین

مسجدی قدیمی و متعلق به دوران پادشاهی فتحعلی ‌شاه قاجار، که با مساحتی بالغ بر ۱۴ هزار متر مربع، لقب بزرگ‌ترین مسجد تاریخی شهر قزوین را به خود اختصاص داده است. در بین مردم قزوین، این عمارت به مسجد سلطانی نیز شهرت دارد.

۱۱. حسینه امینی ها

قاب ها و پنجره های منبت کاری شده در حسینیه امینی ها قزوین

عمارتی تاریخی، با عطر و بویی به قدمت دوران قاجار که متعلق به حاج محمدرضا امینی از بازرگانان و تاجران بنام شهر قزوین بوده و به‌دلیل برگزاری مراسم‌ مذهبی، امروزه از آن به حسینه‌ امینی‌ها یاد می‌شود. این اثر زیبای تاریخی، دارای قسمت‌های زیبایی است که می‌توان به سه تالار مجلل و باشکوه آن اشاره کرد. تالارهایی که با ارسی‌هایی ۹ دهنه و گره‌چینی شده از یکدیگر تفکیک شده‌اند.

۱۲. آب‌انبار سردار بزرگ

 آب انبار سردار بزرگ و پله های قدیمی آن در قزوین

آب‌انباری برجای‌مانده از حکومت فتحعلی شاه که توسط محمدحسن خان و محمدحسین خان سردار، از فرماندهان وی، ساخته شده است. باستان‌شناسان، این اثر تاریخی را بزرگ‌ترین آب‌انبار تک گنبدی تاریخ ایران معرفی می‌کنند. مکانی که برخوردار از سردری مرتفع با قوس جناغی است و برای دسترسی به آب، باید ۵۰ پله‌ سنگی را طی کرد و تا ۱۲٫۵ متر به عمق زمین رفت.

۱۳. آب‌انبار حاج کاظم

در بین تمامی آب‌انبارهای موجود در شهر قزوین، آب‌انبار حاج کاظم، از زیباترین آن‌ها به شمار می‌رود. این اثر تاریخی متعلق به قرن ۱۳ هجری قمری است و از سردری بسیار زیبا که با کاشی‌کاری، طاق رسمی‌بندی و کتیبه‌ سنگی تزیین شده، برخوردار است. این آب‌انبار ۳۳ پله داشته که گذشتگان برای دسترسی به آب، مجبور به طی کردن آن‌ها بوده‌اند.

پرسش‌های متداول

قزوین کجاست؟

قزوین یکی از شهرهای خوش‌‌آب‌و‌هوا و تاریخیدر غرب تهران است.

بخش‌های مختلق بازار قزوین کدامند؟

سرای سعدالسلطنه، راسته‌ قیصریه، سرای حاج‌رضا، سرای وزیر، تیمچه‌ روباز، تیمچه‌ سرپوشیده و سرای رضوی

موزه مردم‌شناسی قزوین در کدام بنا قرار دارد؟

حمام قجر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *