نشریه اکونومیست در گزارشی سعی کرده به این سوال پاسخ دهد که کدام کشورها و ملت ها از مقاومت بیشتری در برابر سویه اومیکرون ویروس کرونا برخوردار هستند؟
به گزارش توریسم اینترنشنال؛ برای اکثر افرادی که یک دوره (معمولا دو دوز واکسن کرونا) را تزریق کرده بودند و در برابر این بیماری مصون شده بودند و افرادی که پیشتر به کرونا آلوده شده بودند این تصور ایجاد شده بود که ایمنی نسبی ایجاد شده است. با این وجود، ظهور سویه تازه کرونا با نام اومیکرون این محاسبات را تغییر داده است و به معنای ارزیابی مجدد میزان آسیبپذیری کشورها است.
اومیکرون مجموعهای از جهشها را دارد که نحوه انتشار و علائم آن را تغییر میدهد. شواهد اولیه نشان میدهند عفونت ناشی از این سویه ممکن است علائم کمتری را از خود نشان دهد و به اندازه کافی شدید نباشد که نیاز به بستری شدن در بیمارستان وجود داشته باشد، اما جهشهایی نیز در آن وجود دارد که باعث انتقال شدیدتر میشود.
البته خبر خوب آن است که ابتلای قبلی به کرونا خطر ابتلا به اومیکرون را حدود دو سوم کاهش میدهد. علاوه بر آن، اثربخشی واکسن با دوز تقویت کنند نیز باعث مصونیت ۷۵ درصدی میشود. کشورهایی که احتمالا بهترین محافظت را در برابر اومیکرون دارند آن دسته از کشورهایی هستند که دوزهای تقویت کننده زیادی را تزریق میکنند و یا شهروندان در آن کشورها هم دو دوز واکسن را تزریق کرده و هم پیشتر به کرونا مبتلا شده اند.
در این میان، کشورهای امریکای لاتین که سطح بالایی از عفونت ویروسی پیشین در مورد ابتلا به کرونا را داشتهاند و از نظر نرخ واکسیناسیون نیز خوب به نظر میرسند بهترین آمادگی را برای مقابله با اومیکرون دارند.
شیلی و اروگوئه یکی از پیشرفتهترین برنامههای تزریق دوز تقویتی را دارند و این بدان خاطر است که گزارشهایی مبنی بر آن وجود داشت که تزریق واکسن سینوواک چینی به بسیاری از شهروندان آن دو کشور نشان داد این واکسن کارایی کمی داشته است. برنامه واکسیناسیون دوز تقویتی در این دو کشور پیشتر و زودتر از بسیاری دیگر از کشورهای جهان آغاز شد.
در بیشتر کشورها این احتمال وجود دارد که کمتر از نیمی از مردم از مصونیت کافی در برابر اومیکرون برخوردار باشند. در بریتانیا و امریکا تخمین زده میشود که در پایان نوامبر حدود ۴۹ درصد و ۴۳ درصد از شهروندان دوز تقویتی را تزریق کردهاند و یا دو دوز واکسن را تزریق کرده و به کرونا نیز آلوده شده بودند.
کشورهایی مانند استرالیا، چین، نیوزیلند و نروژ با برنامه واکسیناسیون قوی، اما با سطح آلودگی قبلی کمتر شهروندانشان به کرونا و با گسترش آهسته تزریق دوز تقویتی در برابر نوع تازه ویروس (اومیکرون) آسیبپذیر هستند.
*منبع: اکونومیست
*ترجمه: فرارو