غذاهای ایرانی و طبخ غذا در ایران گردشگران بسیاری در حوزه توریسم غذا را به خود جلب می کند زیرا که فرهنگ غنی در کشور موجب ایجاد تنوع و مزه های بسیار متفاوت در کشور شده است از این سو در شمال کشور و شهر گیلان ۲۷ اثر ناملموس از فرهنگ آشپزی گیلان به ثبت ملی رسیده است.
به گزارش توریسم اینترنشنال؛ مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان از ثبت ملی ۲۷ اثر ناملموس از فرهنگ آشپزی استان خبر داد و گفت: «نیمه دوم تیرماه شهر رشت، شهر خلاق خوراک یونسکو، میزبان جشنواره غذاهای بومی و محلی خواهد بود.»
ولی جهانی روز پنجشنبه افزود: «شهر رشت در سال ۱۳۹۴ به عنوان تنها شهر خلاق خوراک در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو قرار گرفت که این موضوع سبب شد ظرفیت گردشگری را استان را به عنوان مقصد گردشگری فرهنگی با محوریت فرهنگ خوراک افزایش دهد.»
وی اظهار داشت: «برگزاری جشنوارههای تخصصی در گیلان با هدف ترویج فرهنگ و آداب سنن مناطق مختلف استان گیلان و جذب گردشگران داخلی و خارجی در شهرستانهای مختلف استان برنامه ریزی شده است.»
مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: «تا کنون و از ابتدای سال ۱۴۰۱ جشنوارههای متنوعی نظیر چای در املش، بهارنارنج در لنگرود، توتفرنگی و سوسن چلچراغ در رودبار، کوچ عشایر در رضوانشهر و تالش، گلابگیری در شفت و چندین جشنواره دیگر با استقبال چشمگیر گردشگران برگزار شده که این استقبال میتواند موجب رونق گردشگری و به تبع آن توسعه اقتصادی و حفظ ارزشها و آداب و سنن محلی شود.»
جهانی بیان کرد: «فرهنگ و آداب مربوط به پخت و پز، از جایگاه ویژهای در بین فرهنگ عامه مردم گیلان برخوردار است که این امر موجب شده تا ۲۷ اثر از ۹۶ اثر ناملموس گیلان در فهرست میراث ملی کشور به فرهنگ آشپزی این سرزمین اختصاص یابد و ثبت چهار اثر دیگر نیز در دست اقدام است.»
جشنواره غذا رشت با همکاری شهرداری رشت و در نیمه دوم تیرماه سال جاری در دو روز به میزبانی موزه رشتی دوزی عمارت کلاهفرنگی بوستان محتشم رشت برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:
تخریب یک مجموعه گردشگری در بستر تالاب امیر کلایه
امضای تفاهمنامه همکاری میان اداره کل محیط زیست و میراث فرهنگی استان گیلان