حجم زیاد مسافرانی که برای برگزاری مراسم سالگرد شهادت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی وارد کرمان خواهند شد،موجب شده تاکنون، از سمت پایانه مسافربری به کرمان، ۴۰ هزار بلیت رزرو شود.
به گزارش توریسم اینترنشنال و به نقل از روابط عمومی شهرداری کرمان، سعید شَعرباف تبریزی در نشست با اعضای کارگروه شهرداران منطقه یک استان کرمان با بیان اینکه اگر کسی از بیرون به شهر کرمان نگاه کند، تفاوت زیادی بین کرمان و شهرهای نزدیک به آن قائل نیست، گفت: البته بخشی از این نگاه در مورد همۀ کلان شهرها وجود دارد.
شَعرباف تبریزی افزود: مردم، بین شهر اصلی و شهرهای اقماری که در تقسیمات کشوری و سیاسی وجود دارد، فرقی قائل نیستند، اما در شهر کرمان این مفهوم متفاوت است؛ چراکه شهر و برخی روستاهای نزدیک به شهر، به هم چسبیده و ترکیب عجیبی از شهر و روستا را داریم که به لحاظ تعاملات با شهر، استفاده از خدمات زیرساخت شهری و تأثیرات بر هم، از نظر تصورات عمومی مردم، یکپارچه هستند.
وی ادامه داد: این مسأله یکسری تهدیدها بهخصوص برای مجموعههای کاملاً چسبیده به شهر ایجاد میکند؛ ضمن اینکه شهرداری هم به لحاظ قانونی و شرعی، مجاز نیست ریالی در محدودۀ غیر از شهر خود هزینه کند.
شهردار کرمان با بیان اینکه نزدیک بودن روستاها به شهر، هم فرصت است و هم تهدید که باید بسیار محتاط و کارشناسانه در مورد آن رفتار کرد، گفت: فرصت از این لحاظ است که میتوان در این کارگروه، کار جمعیِ منظمی را تعریف و مجموعهای از شهرهای بههمپیوسته در این محدوده را ایجاد کرد و از توان و ظرفیت یکدیگر بهره برد.
امکان اجرای مدیریت شهری ۶۰ دقیقهای در کرمان
شَعرباف افزود: اخیراً در مدیریت شهری موضوعاتی مثل مدیریت شهری ۱۵ دقیقهای و مدیریت شهری ۶۰ دقیقهای مطرح میشود که طی آن، شهروند باید بتواند بهوسیله دوچرخه یا وسایل نقلیه عمومی، در کمتر از ۱۵ دقیقه به شش نیاز اصلی خود در شهر مانند مراکز خوراک، مراکز آموزشی، درمانی وغیره دسترسی پیدا کند و خدمات شهری را بر همین اساس طراحی میکنند.
وی ادامه داد: این در حالی است که اداره شهرهای ما، براساس «تی.او.دی» است؛ یعنی شهر براساس شریانهای اصلی طراحی میشود.
شهردار کرمان با بیان اینکه شهرهای اطراف کرمان مثل «ماهان» و «جوپار» کاملاً ماهیت الگوی شهرهای زیر یک ساعت را دارند، گفت: این ایده که شهرهای بههمپیوسته میتوانند به قطب خدمترسانی متفاوت به هم تبدیل شوند و خدمات بین شهری در آنها کمتر از یک ساعت، پوشش داده شود، میتواند در مورد کرمان و شهرهای اطراف و نزدیک آن اجرا شود و در دستور کار این کارگروه باشد.
وی به مراسم دومین سالگرد شهادت سردار دلها نیز اشاره کرد و گفت: بهعنوان مثال میتوان در مراسم سالگرد شهادت سردار دلها، با همپوشانی و تشکیل یک شبکۀ مدیریتیِ بههمپیوسته، از فرصتها و ظرفیتهای شهرهای نزدیک کرمان استفاده کرد.
رزور ۴۰ هزار بلیت برای سالگرد شهید سلیمانی
شهردار کرمان با اشاره به اینکه حجم زیادی از مسافران برای برگزاری مراسم سالگرد شهادت سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی وارد کرمان خواهند شد، اظهار داشت: تاکنون، از سمت پایانه مسافربری به کرمان، فقط ۴۰ هزار بلیت رزرو شده است.
شَعرباف تبریزی ادامه داد: این یعنی در شهر کرمان حداقل به ۵۰ هزار شب تخت برای اسکان مسافران و زوار نیاز داریم.
وی بیان کرد: این افراد علاوه بر زیارت، به دیدن شهر و اطراف آن نیز تمایل دارند؛ بنابراین، میتوانیم بهعنوان یک مجموعۀ بههمپیوسته، خیلی از خدمترسانیها را در مقیاس شهرداریهای همین کارگروه تعریف کنیم.
شهردار کرمان بیان کرد: در این کارگروه، هر شهری میتواند فرصتها، تواناییها، آئینها، امکانات و ظرفیتهای خود را ارائه کند تا در یک شبکۀ بههمپیوسته، منظم و یکپارچه، به مسافران خدمترسانی کنیم.
شَعرباف تبریزی تأکید کرد: باید فرصتها و توان هر شهر، تهیه و مدون شود و در اختیار کارگروه قرار گیرد تا براساس توان و امکانات، زائران و مسافران، به سمت این شهرها هدایت شوند.
وی با بیان اینکه کرمان، از دو سال پیش و بعد از شهادت سردار دلها، یک شهر زیارتی شده است، گفت: باید برای زائران خارجی که به این سردار سرافراز اسلام ارادت داشته و برای زیارت به کرمان میآیند نیز، امکانات در نظر بگیریم. بنابراین، هر شهر باید به تفکیک، امکانات، آئینهای سنتیمذهبی، طبیعت بکر و گردشگری و امکانات خود را به اشتراک بگذارد؛ ضمن اینکه ما هم در شهرداری کرمان، در اطلاعرسانی فرصتهای شهرها، کمک خواهیم کرد.
ظرفیت پایین اقامت مسافران در کرمان
شهردار کرمان افزود: کرمان در حال حاضر، برای همۀ مردم متناسب با توانشان، مکان اسکان و اقامت ندارد؛ بنابراین، تا زمانی که سرمایهگذاران به کرمان بیایند و برای همۀ دهکهای جامعه، هتل، محل اسکان و اقامتگاه بسازند، باید از ظرفیت خانههای بومگردی، مساجد و مکانهای قابل اسکان در شهرها استفاده کنیم.
شَعرباف ادامه داد: تعریف این کارها در حوزۀ گردشگری و تشکیل یک شبکۀ متصل به هم در این حوزه، میتواند به تحول شهر کرمان کمک کند.
شهردار کرمان مسالۀ بعدیِ مورد بررسی در این کارگروه را حاشیۀ شهر دانست و گفت: باید یکسری پروژۀ محرک توسعه در این مناطق تعریف کرد که مانع گسترش مناطق حاشیهای و کوتاهیِ دست متصرفان شود.
شَعرباف تصریح کرد: روستاهای نزدیک شهر اگر درست هدایت و مدیریت نشوند، به محل خواب، انبارهای تولید و مأمن کارتنخوابها تبدیل میشوند؛ بنابراین، یک دستور کار این کارگروه میتواند تصمیم در مورد این مکانها و ارایۀ پیشنهاد در این زمینه برای بهبود اوضاع باشد.
وی با تأکید بر تعاملات شهرداریها در قالب این کارگروه گفت: برای پیگیری امور ازسوی شهرداری کرمان، یک نماینده به این کارگروه معرفی خواهیم کرد.
استانداری کرمان براساس حوزۀ انتخابیه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارگروههای دهگانهای را تشکیل داده که کارگروه منطقه یک استان کرمان، حوزۀ نمایندگان راور و کرمان در مجلس شورای اسلامی، شامل ۱۳ شهرداری است.