چ٫ اردیبهشت ۵ام, ۱۴۰۳

آغاز یک پروژه باستانی شناسی برای اولین بار در فضا

گروهی از دانشمندان اولین پروژه باستان شناسی در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را با هدف فهرست‌بندی چگونگی سازگاری انسان‌ها با رفتار‌های زندگی در فضا برای چندین ماه آغاز کرده اند.

به گزارش توریسم اینترنشنال، نخستین آزمایش فضایی “باستان شناسی” در ایستگاه فضایی بین‌المللی در حال انجام است.

در حالی که اغلب مردم به طور طبیعی، باستان شناسی را با بقایای باستانی و آثار باستانی مرتبط می‌دانند، گروهی از دانشمندان با شروع اولین پروژه باستان شناسی در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) این قالب را شکسته‌اند!

این اولین بار است که چنین پروژه‌ای در یک زیستگاه فضایی انجام می‌شود و هدف آن فهرست‌بندی چگونگی سازگاری انسان‌ها با رفتار‌های زندگی در فضا برای چندین ماه است. به عنوان یک نقطه مرجع باید گفت که طولانی‌ترین اقامت در ایستگاه فضایی بین‌المللی تاکنون اقامت ۳۲۸ روزه “کریستینا کخ” فضانورد ناسا بوده است که سال گذشته به پایان رسید.

“جاستین والش” دانشیار دانشگاه “چپمن” در کالیفرنیا، یکی از سرپرستان این مطالعه توضیح داد: ما اولین کسانی هستیم که سعی می‌کنیم بفهمیم انسان‌ها چگونه با شرایطی که در فضا تجربه می‌کنند، ارتباط برقرار می‌کنند. با آوردن دیدگاه‌های باستان‌شناسی به یک حوزه فضایی فعال، ما اولین کسی هستیم که نشان می‌دهیم چگونه مردم رفتار خود را با یک محیط کاملاً جدید تطبیق می‌دهند.

گودال‌های آزمایشی باستان شناسی در فضا

این برنامه تحت عنوان “پروژه باستان شناسی ایستگاه فضایی بین‌المللی” (ISSAP) همین هفته با اولین آزمایش خود به نام “SQuARE” آغاز شد. هدف از این آزمایش ساختن معادل یک گودال آزمایشی باستان شناسی در فضا است. باستان شناسان بر روی زمین، یک گودال آزمایشی یک متر مربعی حفر می‌کنند تا مکان تحت بررسی را بشناسند و برنامه‌ریزی کنند که در آینده چه چیزی را بررسی کنند.

حالا تیم برنامه “ISSAP” به جای حفاری یک مکان، از نوار چسب برای ترسیم مناطق یک متر مربعی استفاده خواهد کرد. بررسی‌ها از طریق عکس‌های روزانه که در ۶۰ روز گرفته می‌شود، انجام می‌شود و نحوه استفاده از فضا‌های مختلف ایستگاه فضایی را نشان می‌دهد.

این اصطلاحا گودال‌ها در مناطق مختلف ایستگاه فضایی مانند میز غذاخوری، ایستگاه کاری و دیواری در نزدیکی یک توالت قرار خواهند گرفت. از خدمه ایستگاه فضایی نیز خواسته شده تا یک منطقه آزمایشی نهایی را انتخاب کنند و آن‌ها به سراغ یکی از ماژول‌های آزمایشگاهی ایالات متحده به نام “دستینی” (Destiny) رفتند؛ بنابراین طی دو ماه آینده، اولین باستان شناسان فضایی جهان شروع به بررسی یک زیستگاه فضایی به طور زنده خواهند کر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *