کشور قطر مکان های دیدنی و گردشگری بسیاری را برای مسافران ورودی به این شهر دارد که جذابیت آن ها هر مسافری را به سمت خود می کشاند.
به گزارش توریسم اینترنشنال، با نزدیکشدن زمان برگزاری نخستین جام جهانی فوتبال در خاورمیانه، قطر در کانون توجه جهانیان قرار گرفته است. اما این کشور در کنار مسابقات فوتبال دیدنیهای دیگری هم برای گردشگران دارد. در مطلب زیر با شماری از آنها آشنا میشویم.
حملونقل رایگان و امکان بازدید از ورزشگاهها، بازارها و موزهها
کارت دیجیتالی هیّا برای هر تماشاچی فوتبال که راهی قطر میشود ضروری است، با این کارت میتوان به رایگان از حملونقل عمومی استفاده کرد و همچنین وارد استادیومهای فوتبال شد.
بازدید از دوحه بدون قدم زدن در سوق وقیف کامل نیست. محلیها و گردشگران برای خرید و تهیه سوغات به این بازار شلوغ میآیند. وارد هر کدام از گذرها که شوید چیزی چشمتان را میگیرد.
محله قدیمی مشیرب دوحه که با رویکردی پایا و سازگار با زیستبوم بازسازی شده، تلفیقی از فرهنگ سنتی و مدرن است که گذشته را به حال و آینده پیوند میدهد. همچنین مهمترین موزهٔ قطر، موزهٔ هنرهای اسلامی است که اخیرا بازسازی شده. فاز نخست این موزه در سال ۲۰۰۸ افتتاح شده بود و امروز ۱۸ تالار ویژهٔ تاریخ هنرهای اسلامی به آن افزوده شده است.
جولیا گونلا، مدیر این موزه میگوید: «این موزه بهتنهایی برای گردشگران یک مکان دیدنی کامل است. بنای آن را معمار معروف آی.ام. پی طراحی کرده و یکی از زیباترین بناهای معماری مدرن در این منطقه بهشمار میرود. نکتهٔ دیگر مجموعهٔ هنرهای اسلامیِ اینجاست که آثار به نمایش درآمدهٔ آن اعتبار جهانی دارند و بنابراین برای علاقهمندان هنرهای اسلامی واقعا تماشاییاند.»
موزهٔ ملی قطر نیز درست روبهروی موزهٔ هنرهای اسلامی آن واقع شده و جزئیات تاریخ این کشور در این موزهٔ پرپیچوخم ۴۰ هزار متری به نمایش درآمده است. بنای این موزه با طراحی ژان نوول ملهم از کریستالهای خاص کویری موسوم به رز صحراست، و قدم زدن در آن گردشگران را از دوران پیشازتاریخی این کشور به دوران مدرن میرساند.
دهکدهٔ فرهنگی کتارا؛ تلاقیگاه فرهنگ و هنر و ورزش
دهکدهٔ فرهنگی کتارا نیز تلاقیگاه فرهنگ و هنر و ورزش است؛ میتوان جاهایی نظیر استودیوی کاتارا که آهنگ جام جهانی امسال در آن ساخته شده، اپراخانهٔ دوحه، و یا آمفیتئاتر شهر را در آن دید.
ملیکه الشرائیم، مدیر رسانههای نوین دهکدهٔ فرهنگی کتارا میگوید: «هدف اصلی از ساخت کتارا آن بوده که بهوساطهٔ برگزاری جشنوارهها و همکاریهایی که با سفارتخانهها داریم اینجا را به یک کانون فرهنگی برای ورود دیگرفرهنگها و صدور فرهنگ بومی تبدیل کنیم.»
لوسیل قطر؛ الگوی شهر هوشمند آینده
لوسیل بناست نقطهٔ اوج پروژههای شهرسازی قطر باشد. این شهر ۳۸ کیلومتر مربع وسعت دارد و نقاط دیدنیاش مرکز تجاریِ لوکسِ پلاس وندوم و استادیوم آن است.
ویژگی این شهر آن است که با درنظر داشتن جام جهانی ساخته شده است، یعنی در این شهر نهتنها معماری بلکه خطوط مترو و تراموا نیز به منظور تسهیل آمدوشد و اقامت طرفداران فوتبال طراحی شدهاند. بنای لوسیل حدود بیست سال زمان برده و برای رعایت پایایی و تسهیل ارتباط از آخرین فناوریها در ساخت آن استفاده شده است.
عصمت زیدان، کارشناس طراحی شهری و استاد دانشگاه حماد قطر دربارهٔ تاریخچهٔ این شهر میگوید: «شیخ جاسم التهانی، بنیانگزار قطر امروز متولد لوسیل بود و کاخ اینجا را ساخت که در دوران او مرکز حکومتی بود. حدود یک قرن بعد دولت قطر تصمیم گرفت لوسیل را توسعه بدهد و آن را به یک شهر فوقمدرن تبدیل کند. این شهر به منظور رسیدن به هدف پایایی در شهرسازی و همچنین برای ایجاد یک الگوی تازهٔ شهری ساخته شده است.»
حرکت تراموا، مترو و خودروها در لوسیل همگی از یک مرکز هوشمند کنترل میشود. ولید السعدی، مدیر زیرساخت و تسهیلات شهری لوسیل دربارهٔ این مرکز میگوید: «مرکز هدایت و کنترل لوسیل، بهنوعی مرکز هوشمند کنترل کل شهر است. فناوری مدرن این مرکز بهمنظور نظارت بر زیرساختهای شهری و مدیریت عملیات اجرایی تدارک دیده شده است.»
پایایی ویژگی اصلی این شهر است، و این مرکز علاوه بر نظارت بر ارتباطات و امنیت شبکهها زیرساختهای دیگری نظیر گاز شهری، جمعآوری زباله و سامانهٔ تهویه را نیز کنترل میکند.
برنامههای شبانهٔ جذابی نیز برای بازدیدکنندگان موجود است؛ از نمایش پهپادها تا موزیک زنده و فضاهای ویژهٔ هواداران. این برنامهها در تمام مدت برگزاری جام جهانی برپا خواهد بود تا حالوهوای این شهر در طول مسابقات سرزنده و پرشور باقی بماند.
بیشتر بخوانید: