به گزارش توریسم اینترنشنال، ماه مبارک رمضان فرصت خوبی است برای کسانی که می خواهند عادات غذایی منفی خود را تغییر داده و بدنشان را سم زدایی کنند. سحر و افطار ماه مبارک دو وعده اصلی در این ماه بوده و کسانی که قصد روزه گرفتن دارند بایستی باید ها و نبایدهایی را برای حفظ سلامت بدن خود رعایت کنند.
– نکاتی که باید در وعده سحری رعایت کنیم:
غذای سحری بهتر است کمنمک باشد.
باید از غذا خیلی شیرین اجتناب کرد.
استفاده از روغن زیتون، آفتابگردان، سویا و کانولا در غذاهای سحری بسیار مفیداست.
– غذا یا نوشیدنی روزه دار در ابتدای افطار باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
از نظر دمایی معتدل باشد.
پاک کننده معده باشد (مانند شربت عسل، آب ولرم و خرما)
مقوی و خونساز باشد (شیرینی های سنتی که با شکر سرخ، عسل، خرما، شیره انگور یا توت تهیه شده باشند)
موجب باقی ماندن مواد زائد در معده و روده نشوند (مصرف پنیر و سبزی، زولبیا و بامیه بازار، غذای سرخ شده در روغن و برخی میوه ها مانند هندوانه از این جهت مضر هستند)
با توجه به نکات ذکر شده، مصرف شربت عسل ولرم، آب ولرم با خرما، آش های سبک، حلواهای سنتی، شربت های معتدل مانند ماءالشعیر طبی و شربت خاکشیر و … برای باز کردن روزه بسیار مناسب هستند.
توصیه میشود شروع افطاری با خرما، آب گرم یا چای کمرنگ، شیر و امثال آن باشد.
به این ترتیب نیاز شدید به مواد قندی به سرعت برطرف میشود و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر پیدا می کند.
در وعده افطار نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده شود.
افطار را میتوان با خوراکیهای سبک مانند نان، پنیر، سبزی، گردو، شیر، خرما و امثال اینها شروع کرد.
هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابههای گازدار و… جدا جلوگیری شود.