به گفته امارات متحده عربی تحقیقات برای قاچاق آثار باستانی در ابوظبی و موزه لوور این کشور که تنها شعبه خارجی موزه لوور فرانسه است ادامه دارد.
به گزارش توریسم اینترنشنال؛ اعتقاد بر این است که در جریان موج اعتراضها از سال ۲۰۱۱ معروف به بهار عربی، صدها شی از مصر و دیگر کشورهای خاورمیانه غارت شده است.
محققان در فرانسه مشکوک هستند که این آثار پس از سرقت به گالریها و موزههای سراسر جهان فروخته شدهاند.
تحقیقات در این زمینه از سال ۲۰۱۸ کلید خورد چرا که دو سال قبل از آن موزه لوور ابوظبی یک سنگ گرانیت صورتی کمیاب را که فرعون توت عنخ آمون را به تصویر میکشد و چهار اثر تاریخی دیگر را به قیمت هشت میلیون یورو خریداری کرده بود.
نوره الکعبی، وزیر فرهنگ امارات گفت که کشورش تمام تلاش خود را در این تحقیقات انجام میدهد.
وی در پاریس به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما روابط بسیار شفاف و سازندهای با همتایان فرانسوی خود داریم.»
وی تاکید کرد: «وقتی موضوع اخیر رخ داد و با توجه به پرونده تاسفبار قاچاق، فکر میکنم اینجا جایی است که ما به پیشبرد تحقیقات کمک میکنیم و مطمئن میشویم که به وضوح تحقیقات پیشرفت کند.»
ژان لوک مارتینز، مدیر سابق موزه لوور پاریس در ماه مه گذشته به توطئه برای پنهان کردن منشا گنجینههای باستانشناسی متهم شد. گنجینههایی که محققان گمان میکنند در آشوبهای بهار عربی از مصر خارج شده بودند.
مارتینز متهم است نسبت به گواهی جعلی مبدا اشیای عتیقه چشم پوشی کرده است.
از سوی دیگر دادستانهای ایالات متحده آمریکا پنج شی عتیقه مصری را از موزه متروپولیتن نیویورک بهعنوان بخشی از تحقیقات بینالمللی قاچاق کشف و ضبط کردهاند.
قاچاق آثار باستانی با گروههای مسلحی مانند داعش مرتبط است و این پرونده به یک پرونده فراملی تبدیل شده است.
الکعبی گفت که برای امارات بسیار مهم است که منشا اشیای به نمایش گذاشته شده روشن شود.
وی تصریح کرد: «در چارچوب قانون بودن، موضوعی است که ما بسیار آن را جدی میگیریم بنابراین از تحقیقات حمایت میکنیم و کاری که میتوانیم انجام دهیم احترام به نتیجه آن است.»
شعبه ابوظبی موزه لوور در سال ۲۰۱۷ افتتاح شد و در دو سال نخست حدود دو میلیون بازدید کننده جذب کرد.
بیشتر بخوانید: