ج٫ فروردین ۳۱ام, ۱۴۰۳

نام ابن سینا بر درختان یک جنگل دریایی در ایران

حرا  درختی در اندازه‌های ۳ تا ۶ متر با شاخ و برگ‌های سبز و روشن که در آبهای شور زندگی می‌کند، نام علمی اش (Avicennia Marina) اما منصوب است به نام ابن سینا دانشمند ایرانی. جنگل حرا بر دریا و آب شور قرار دارد و یکی از جاذبه های خاص گردشگری در ایران به شمار می آید.

به گزارش توریسم اینترنشنال، بزرگ‌ترین جنگل دریایی در یکی از مناطق جنوبی ایران واقع شده که می‌توان آن را یکی از عجیب‌ترین جاذبه‌ها نامید.

تالاب بین‌المللی خورخوران و جنگل‌های حرا یا مانگرو یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری هرمزگان و بندر زیبای خمیر به شمار می‌رود. این تالاب و جنگل‌های حرا به حدی به لحاظ زیست‌محیطی اهمیت دارند که تحت عنوان ذخیره‌گاه زیست کره‌زمین به ثبت جهانی رسیده‌اند و از آن‌ها با دقت بالایی نگهداری می‌شود.

جنگل‌های حرا هرمزگان در چند نقطه از استان وجود دارند. یکی از شناخته شده‌ترین آن‌ها، حرا قشم است؛ اما حرا تالاب خورخوران بندر خمیر، بزرگ‌ترین جنگل دریایی در خاورمیانه است، درختان حرا را می‌توان یکی از عجیب‌ترین و منحصر به فردترین جاذبه‌ها نامید که از اسم دانشمند بزرگ ایران، ابو علی سینا گرفته شده است و این دانشمند اولین شخصی بوده که برروی این درختان تحقیقات انجام داده است.

در ایران فقط دو گونه درخت زنده زا وجود دارد. حرا و چندل که بعد از فصل میوه دهی این میوه‌ها بر روی درخت اصلی به تکامل نسبی رسیده و بعد از آن از درخت مادر جدا شده و بعد از تثبیت شدن در بستر گلی شروع به رشد می‌کند. این درختان از آب شیرین استفاده می‌کنند و به نحوی با ریشه‌های منحصر بفرد خود ۹۰%فرایند تصفیه آب را انجام داده و ۱۰% باقی منده از طریق سر شاخ‌های این درختان پس داده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *