پل تاریخی آبرسان مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام که در شهرستان لامرد، بخش اشکنان، روستای رکن آباد واقع شده بود به دلیل بی توجهی مسئولان میراث فرهنگی و به خاطر آسیب های ناشی از سیل در استان فارس ویران شد. این پل به عنوان یکی از آثار ملی ایران در سال ۱۳۸۱ ثبت ملی شده بود. با این حال اکنون جز بخشی کوچک،چیزی از آن باقی نمانده است.
به گزارش توریسم اینترنشنال، پل تاریخی «آبرسان» که در سیل ۹۸ بخشی از آن تخریب شده بود، در سیلاب اخیر بخش بیشتری از آن ویران شد.
یاوش آریا ـ پژوهشگر و فعال میراث فرهنگی استان فارس ـ با انتشار تصویری از آخرین وضعیت این پل تاریخی، خبر داد: بخش بزرگی از پل تاریخی «آبرسان» شهر اهل از بخش اشکنان شهرستان لامرد در استان فارس در پی سیلابهای هفته گذشته، ویران شد و تنها بخش کوچکی از پایههای این پل باقی ماند.
این کنشگر میراث فرهنگی در بخشی از یادداشتی که منتشر کرده است، با اشاره به هشدارهای سالهای گذشته درباره وضعیت ناپایدار این یادمان تاریخی و درخواست رسیدگی از مسؤولان، نوشته است در سیل سال ۱۳۹۸ بخشهایی از این پل ویران شده بود و نیاز به مرمت اضطراری و فوری داشت. او با انتقاد از مسؤولان شهری و مدیریت میراث فرهنگی در شهرستان لامرد و مرکز استان نوشته این موضوع باعث شد تا یکی از بیهمتاترین یادمانهای تاریخی فرهنگی شهرستان لامرد نابود شود و تنها بخش کوچکی از آن باقی بماند.
آریا همچنین متذکر شد: اگر همین بخش اندک پل هرچه زودتر حفاظت و مرمت نشود باید برای همیشه با یکی دیگر از یادگاریهای گرانسنگ این سرزمین بدرود گفت.
این سازه آبی از جمله بناهای شاخص و ملموس به لحاظ ساختار معماری است که در فهرست آثار ملی ثبت شده و قدمت آن به قرون اولیه اسلامی بازمیگردد. سازه این پل از سنگ و ساروج بوده که در سالهای اخیر متأثر از خشکسالی شده و با هر بار سیلاب، بخشی از آن نابود شده است.