ج٫ فروردین ۱۰ام, ۱۴۰۳

بال‌های شکسته گردشگری جهانی در مازندران

کمتر از ۳۵۰ روز دیگر تا میزبانی ساری برای رویداد ۲۰۲۲ باقی مانده اما مازندران بال پرواز به سمت گردشگری منطقه ای و جهانی را ندارد و زیرساخت ها نیز ضعیف است.

به گزارش توریسم اینترنشنال،در حالی مازندران مهرماه ۱۴۰۱ میزبان گردشگران کشورهای عضو اکو خواهد بود که هنوز زیرساخت‌های مورد نیاز برای میزبانی و پایتخت گردشگری کشورهای منطقه شده در استان و مرکز آن مهیا نشده است.

مازندران با شتاب به سوی پایتخت گردشگری کشورهای اکو پیش می‌رود اما هنوز از داشتن پروازهای خارجی محروم است و مسیرهای پروازی آن به داخل کشور محدود است درحالی که جهانی شدن گردشگری نیازمند برنامه ریزی برای توسعه پروازها است.

نتوانستیم در صنعت بین المللی گردشگری خود را نشان دهیم

دبیر رویداد منطقه‌ای ساری ۲۰۲۲ با بیان اینکه وقتی طرح ساری ۲۰۲۲ نوشته شد نگاه بر این بود که از ظرفیت کشورهای حوزه اکو با ۵۰۰ میلیون جمعیت و ۸۵۰ میلیارد تومان گردش مالی بتوانیم استفاده کنیم، گفت: هنوز نتوانستیم در حوزه صنعت بین المللی گردشگری خود را نشان دهیم.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار افزود: این رودخانه و دبیرخانه شرایطی را فراهم می‌کند تا کشورها از ظرفیت و صنعت گردشگری بهره مند شوند و مازندران استانی با ظرفیت‌های بالا در کرانه دریا و کویر، ظرفیت‌های مهمی در صنعت گردشگری دارد.

وی با اظهار اینکه در حوزه فرهنگی ساری ۵۰ هزار سال قدمت و در حوزه تمدنی و شهرنشینی پنج هزار سال قدمت دارد، گفت: امیدواریم این رویداد چشم اندازی فراروی کشورهای اکو به گردشگری ایجاد کند و باید به گونه‌ای برنامه‌ای کنیم تا گردشگری استان بین المللی شود.

تاکنون رویدادهای بین المللی مختلفی از جمله موسیقی و تئاتر کشورهای عضو اکو در استان مازندران برگزار شده و به رغم داشتن تجربه، هنوز مازندران نتوانسته از ظرفیت‌های اکو برای توسعه در بخش‌های مختلف فرهنگی و گردشگری بهره برد.

تجربه‌های از دست رفته فرهنگی اکو
دلاور بزرگ نیا عضو مؤسسه فرهنگی اکو با اشاره به اینکه رویداد ساری ۲۰۲۲ در شهر ساری برگزار می‌شود، گفت: تجربیاتی در رویدادهای منطقه‌ای و بین المللی داریم ولی نتوانستیم بهره‌های جدی از این رویدادها بگیریم.

وی با بیان اینکه باید تجربیات گذشته را به کار بگیریم و آمادگی جامعه را برای رفت وآمدهای کشورها تقویت کنیم، شکل گیری دبیرخانه رویداد ساری را نوعی هوشمندی دانست و گفت: ساری در گذشته میزبان موسیقی و تئاتر کشورهای اکو بوده است و نمایشگاه‌های صنایع دستی و هنرهای سنتی کشورهای اکو در ساری برگزار شد که باید از این تجارت الگو گیریم.

وی با اشاره به آماده سازی پارک اکو در ساری پیشنهاد داد تا شهر را با المان‌ها و میراث مشترک کشورها بیاراییم و نمادها و تندیس بزرگان کشورهای اکو را در این پارک به نمایش گذاریم.

بزرگ نیا با اشاره به اینکه دریا در موسیقی، ادبیات، گردشگری و غیره در استان نقش و حضور ندارد، گفت: مردم مازندران پشت به دریا زندگی می‌کنند و حداکثر استفاده از دریا، صید ماهی است.

بزرگ نیا خواستار احیای دریا در صنعت گردشگری استان مازندران شد و گفت: ضیافت سفرا در عرصه کشتی، موسیقی محلی و غیره از جمله برنامه‌هایی بوده در رویداد ساری ۲۰۲۲ پیگیری می‌شود.

مازندران به دلیل اشتراکات فرهنگی و ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری سالانه میزبان گردشگران فراوانی است و پایتخت شدن ساری بین کشورهای عضو اکو می‌تواند شمار گردشگران خارجی استان را افزایش دهد.

گردشگران خارجی مازندران افزایش می‌یابد
سروربختی رئیس مؤسسه فرهنگی اکو در نشست دبیرخانه رویداد بین المللی ساری ۲۰۲۲ در شهرداری با اشاره به پتانسیل‌ها و جاذبه‌های مختلف تاریخی، گردشگری و طبیعی مازندران خواستار معرفی این جاذبه‌های گردشگران اکو و جهان شد و گفت: پیش از کرونا دو میلیون گردشگر به ساری وارد می‌شد و تلاش می‌کنیم تا پس از برپایی رویداد بین المللی شمار گردشگران خارجی شهر و استان افزایش چشمگیری یابد.

منبع: تحلیل بازار

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *