پ٫ اردیبهشت ۱۳ام, ۱۴۰۳

مروری برکتاب تخت جمشید،سازمان ملل باستان

زمانی که وایکینگ ها و بربرها در اروپا دست به اعمال غیرانسانی می زدند یا در شرق اسیا ادمخواری صورت میگرفت،در ایران مهد تمدن جهان اولین منشور حقوق بشر تاریخ نوشته شد.

به گزارش توریسم اینترنشنال،ایران با دویست هزار سال قدمت یکی از ایران زمین مهد تمدن جهان یکی از معدود کشورهایی است که دارای قدمتی بسیار باستانی می‌باشد و یکی از آثار تمدنی ایران، معماری ایرانی می‌باشد که قدمتی بیش از بیست هزار ساله دارد. تأثیر این هنر شهر نشینی را ما در کشورهای باستانی هم چون یونان و مصر هم می‌بینیم و آنان هر آن چه از معماری دارند از تمدن ایران زمین سرچشمه گرفته است.

یکی از آثار بسیار گران‌بها و پرارج ایران، تخت جمشید می‌باشد که در دوران باستان سازمان ملل و انجمن همپرسگی همگانی بوده و همهٔ اقوام جهان در این انجمن گرد می‌آمدند و به شور و همپرسگی می‌پرداختند. تخت جمشید با قدمت بیش از ده هزار ساله یکی از بزرگ‌ترین اماکن تاریخی جهان می‌باشد که دارای نقوش و آثاری بسیار مهم در زمینه‌های تمدن و شهرنشینی و ادیان گوناگون است. هر کدام از نقش‌های تخت جمشید دارای مفهومی عمیق، علمی، دینی، اجتماعی و فرهنگی می‌باشد که قابل تأمل و بررسی است. تخت جمشید را به جمشید پادشاه پیشدادی نسبت می‌دهند.

در زمان مادها و سپس هخامنشیان بناهایی جدید به تخت جمشید افزوده شده است اما قدمت تخت جمشید قرن‌ها پیش از دوران هخامنشی می‌باشد. آثار میترائیسم و ادیان کهن ایران قبل از زرتشت در تخت جمشید به وفور یافت می‌شود که این می‌رساند قدمت تخت جمشید بسیار قدیمی‌تر از دوران هخامنشیان می‌باشد.

این کتاب اثر دیگری از نویسنده دانشمند سرکار خانم فریده بهبهانیان می‌باشد که شامل ناگفته‌هایی از این اثر باستانی و مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *