ی٫ اردیبهشت ۱۶ام, ۱۴۰۳

گردشگری یکی از مهمترین عوامل شکوفایی اقتصاد آذربایجان شرقی

معاون استاندار آذربایجان شرقی گفت: صنعت گردشگری یکی از مهمترین زمینه های تحول در استان به شمار می‌رود و باید از آن نهاین استفاده را کرد.

به گزارش توریسم اینترنشنال، « تراب محمدی» روز شنبه در مراسم گرامیداشت هفته جهانگردی و گردشگری در تبریز، با اشاره به اینکه پس از سپری شدن دوران کرونا صنعت گردشگری در اقصی نقاط جهان از جمله ایران رونق گرقته است، اقدامات دولت سیزدهم در این حوزه را بسیار وسیع و مهم خواند و افزود: باید از این فرصت برای توسعه صنعت گردشگری کشور و آذربایجان شرقی نهایت استفاده را کرد.

وی استقبال گردشگران خارجی از اماکن و مراکز دیدنی و تاریخی تبریز و آذربایجان شرقی طی ۲ سال اخیر را نسبت به سال های قبل چشم گیر خواند و اظهار کرد: طی این ۲ سال بیش از ۱۷۰ هزار نفر گردشگر خارجی از کشورها و قاره های مختلف به این استان سفر و بر اساس آمارهای مستند حداقل یک شب را در شهرها و روستاهای منطقه سپری کرده اند.

محمدی با تاکید بر اینکه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین فعالان بخش خصوصی باید نسبت به توسعه گردشگرپذیری استان اقدام کنند، یادآور شد: بر همین اساس برای سال های بعد باید برنامه ریزی پذیرش حداقل یک میلیون نفر گردشگر خارجی در استان را هدف گذاری کنیم.

وی فعالیت های دیپلماسی گردشگری دولت سیزدهم را بسیار مهم و موفقیت آمیز توصیف و اضافه کرد: حذف روادید با حداقل ۶۰ کشور جهان جزو برنامه های اولویت دار دولت برای توسعه صنعت گردشگری است که تاکنون ۱۲ کشور نهایی شده است و بقیه نیز به تدریج محقق می شود.

محمدی حذف روادید با کشورهای مختلف را زمینه و بستر بسیار مناسب برای ورود گردشگران خارجی به آذربایجان شرقی دانست که می تواند سود و منافع کلان اقتصادی و اشتغالزایی را به همراه داشته باشد.

وی یکی از پیش نیازهای توسعه گردشگری را مربوط به ایجاد زیرساخت ها و مراکز اقامتی مدرن دانست و ادامه داد: از چند سال قبل اقدامات و برنامه های بسیار متنوع و سرمایه گذاری بسیار کلان در آذربایجان شرقی شروع شد و در حال حاضر تعدادی از آنها در مرحله بهره برداری قرار گرفته است که باید این طرح ها سرعت گرفته و بر تعداد آنها افزوده شود.

محمدی هتل سازی، اقامتگاه های بومگردی، طبیعت گردی، آموزش فعالان حوزه گردشگری و توجه به گردشگری سلامت و درمان را از زمینه های بسیار مهم و محوری برای توسعه گردشگری آذربایجان شرقی عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز در این مراسم تبلیغات و بازاریابی را از چالش های اصلی جوزه گردشگری استان بیان کرد و گفت: برای رفع این مشکلات به شدت نیازمند همکاری و تعامل با رسانه ها و نیز توسعه فعالیت های بخش خصوصی در قالب کانون ها و انجمن های صنفی هستیم.

«احمد حمزه زاده» قدمت و سابقه طولانی تمدنی آذربایجان شرقی و تبریز را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه تبریز تنها شهر ایران با سابقه ۵۰۰ سال پایتختی است، افزود: متاسفانه تاکنون آنچه در تاریخ، تمدن و آثار تاریخی این کهن شهر وجود دارد نه تنها به گردشگران خارجی که برای گردشگران داخلی نیز به خوبی و مفصل معرفی و شناسانده نشده است.

وی توجه به سرمایه گذاری را یکی از اولویت های اصلی میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در حوزه گردشگری دانست و ادامه داد: در این زمینه رتبه سوم کشوری را در اختیار داریم، به طوری که از مجموع سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال حجم سرمایه گذاری کل کشور در گردشگری، سهم استان ۳۵۰ هزار میلیارد ریال است که ۱۰ درصد مجموع سرمایه گذاری های این حوزه در کل کشور را شامل می شود و رقم قابل توجهی است.

حمزه زاده ظرفیت میراثی و گردشگری آذربایجان شرقی را بسیار بالا دانست و اظهار کرد: در این راستا جا دارد نسبت به تهیه و تدوین بسته های تشویقی برای سرمایه گذاران حوزه گردشگری بیش از پیش اقدام شود تا شاهد رشد روزافزون حجم سرمایه گذاری ها در شهرها و بخش های مختلف استان باشیم.

وی با اشاره به اهمیت روابط دیپلماتیک با کشورهای مختلف و به خصوص کشورهای همسایه و منطقه در حوزه گردشگری، گفت: آذربایجان شرقی در این راستا از مدت ها قبل وارد عمل شده و نسبت به تهیه و تدوین برنامه های جامع برای کشورهای هدف اقدام کرده است.

حمزه زاده ترکیه، جمهوری آذربایجان، روسیه، جمهوری تاتارستان، عراق، جمهوری ارمنستان، چین، ژاپن و تاجیکستان را از کشورهای هدف جذب و جلب گردشگری آذربایجان شرقی اعلام و اضافه کرد: بر همین اساس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تولید محتواهای مفید و موثر برای معرفی و شناسایی بناها، اماکن، ظرفیت ها و مختصات گردشگری را تهیه و به سفارتخانه ها و کنسولگری های کشورهای مزبور ارسال کرده است.

به گفته وی محتواهای گردشگری یاد شده به هفت زبان دنیا شامل انگلیسی، عربی، ترکی استانبولی، ترکی آذربایجانی، ارمنی، چینی و روسی تهیه و در سایت اداره کل آذربایجان شرقی بارگذاری و در اختیار گرشدگران قرار گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی یکی از نتایج اقدامات دولت سیزدهم در حوزه گردشگری را افزایش آمارهای مربوط به حضور گردشگران خارجی در استان های مختلف و از جمله این استان دانست و افزود: بر اساس آخرین آمارهای ثبت شده و رسمی طی دولت سیزدهم میزان حضور گردشگران خارجی در آذربایجان شرقی نسبت به آخرین سال دولت قبلی ۱۵۰ درصد رشد داشته است.

حمزه زاده تنوع حضور گردشگران خارجی در آذربایجان شرقی را یکی از ویژگی های مهم این حوزه در استان دانست و با بیان اینکه نزدیکی به کشورهای اروپایی، قفقاز و آسیای میانه و نیز برخورداری از آثار گران سنگ تاریخی و تمدنی سفر به این منطقه را برای جهانگردان لذت بخش کرده است، اظهار کرد: طی ۲ سال اخیر از تعداد ۶۰ کشور جهان از قاره های مختلف توریست وارد آذربایجان شرقی شده است.

به گزارش ایرنا، رییس انجمن صنفی خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به مشکلات عدیده فعالان این بخش، گفت: یکی از چالش های اساسی در این زمینه مربوط به اخذ مالیات است که با وجود نامه نگاری و مکاتبات عدیده با نهادهای مربوطه تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم.

«رشید رجب پور» یادآورشد: اگر در این خصوص اقدامات و حمایت های لازم و کافی از دفاتر مسافرتی و گردشگری نشود به طور حتم در آینده نه چندان دور تمام این واحدها تعطیل می شوند.

وی گسترش روز افزون برگزاری تورهای گردشگری توسط افراد و مراکز غیرقانونی و فاقد مجوزهای لازم را از دیگر مشکلات حوزه گردشگری آذربایجان شرقی و کشور برشمرد و افزود: در این زمینه از نهادهای مسئول به خصوص نیروی انتظامی تقاضا داریم با این افراد به شدت برخورد کنند.

رجب پور همچنین از شورای اسلامی و شهرداری تبریز درخواست کرد تا نسبت به عملیاتی شدن اخذ عوارض اقدام کرده و مانع از بروز بی قانونی در این زمینه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *