د٫ مهر ۲۳ام, ۱۴۰۳
توریسم اینترنشنال گردشگری غذا

۹۵ درصد سافران دنیا گردشگر غذا هستند

با توجه به افزایش تهداد گردشگران حوزه غذا و علاقه مندی توریست ها به غذاهای مکان گردشگری ، می توان گفت درآمدهای حاصل از این نوع گردشگری از صنعت نفت هم بیشتر باشد.

به گزارش توریسم اینترنشنال؛ امیر آقایی در یک گفت‌وگوی رادیویی، ضمن ارائه تعریفی از گردشگری خوراک در دنیا و بیان علل اهمیت این نوع از گردشگری در دنیا، خواستار تغییر نوع نگاه به این گردشگری در عین همکاری بخش‌های مختلف عمومی و خصوصی با توجه به ظرفیت‌های گسترده غذایی در ایران شد و آن را جایگزین مناسبی برای فروش نفت و کسب درآمد اقتصادی عنوان کرد.

وی با بیان این مطلب که معمولاً هموطنان هنگام انجام سفر به یک شهر دیگر تمایل دارند تا دست کم در یک وعده غذایی از ایام سفر خود، غذای منحصر‌به‌فرد و مخصوص مقصد سفر خود را تناول کنند، گفت: در حقیقت مسافران به دنبال آن هستند تا از این طریق لذت سفر خود را تکمیل کرده و خاطره‌ای جالب از سفر به آن شهر برای خود رقم بزنند.

این فعال گردشگری در زمینه خوراک و اغذیه ادامه داد: بر همین اساس معمولاً مشاهده می‌کنیم وقتی شخصی برای مثال به کیش سفر می‌کند، انتظار دارد یک غذای دریایی خوب و لذید صرف کنند؛ چراکه آن منطقه در واقع مهد اغذیه دریایی بوده و قریب به ۴۰ نوع ماهی و انواع میگو در کیش وجود دارد؛ یا مثلاً وقتی یک فرد به مشهد سفر می‌کند قطعاً تمام تلاش خود را خواهد کرد که حتماً در یک وعده غذایی شیشلیک شاندیز را میل کرده و از آن بی‌نصیب نماند.

آقایی در ادامه ضمن اشاره به این مطلب که گردشگری خوراک به عنوان یکی از شقوق مهم گردشگری در دنیا، دارای پیشینه بسیار قابل توجهی در این صنعت است، اظهار کرد: در حقیقت باید گردشگری خوراک را اینگونه تعریف کرد که در این نوع از گردشگری شخص برای لذت بردن و میل کردن غذای یک منطقه به آن نقطه مسافرت می‌کند.

وی با تأکید بر این مطلب که در این نوع از گردشگری در واقع فرهنگ و غذاهای اقلیم‌های دیگر توسط گردشگری تجربه می‌شود، بیان کرد: امروزه گردشگری خوراک در سراسر دنیا به یکی از شاخه‌ها و موضوعات بسیار جذاب تبدیل شده است.

گردشگری خوراک، رتبه اول گردشگری در دنیا است

این فعال گردشگری در زمینه خوراک و اغذیه با اشاره به این مطلب که امروز بر اساس بررسی‌های به عمل آمده آماری، گردشگری خوراک در بین دیگر انواع گردشگری از رتبه نخست برخوردار است، تصریح کرد: مطابق آمارهای مستند و متقن جهانی بیش از ۹۵ درصد از مسافران در دنیا در واقع گردشگر خوراک هستند.

آقایی در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد: در عین حقیقت این مطلب که خوردن خوراکی یکی از بدیهی‌ترین و پایین‌ترین نیازهای بشری است اما امروز همین نیاز رد پایین به یکی از مهمترین جاذبه‌ها برای ایجاد تحرک و توسعه در صنعت مهم و مولد گرشگری بدل شده است.

وی در عین حال برخی گردشگران خوراک را پژوهشگران عرصه غذای دیگر ملل معرفی کرد و تأکید کرد: علی‌رغم گستردگی و تنوع غذایی بسیار مناسب در اقصی نقاط پهنه کشور ما به هیچ عنوان از این ظرفیت بزرگ استفاده نکرده‌ایم.

این فعال گردشگری در زمینه خوراک و اغذیه با بیان این مطلب که وجود برنامه در خصوص توسعه گردشگری خوراک قطعاً می‌تواند یکی از جایگزین‌های مناسب برای فروش نفت و در واقع کسب درآمد از طریق توسعه صادرات غیرنفتی باشد، عنوان کرد: توجه به این موضوع می‌تواند باعث پرکردن گسل فرهنگی ایجاد شده در این زمینه نیز باشد.

آقایی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به مزایای متعدد توسعه گردشگری خوراک از جنبه‌های مختلف اقتصادی، اذعان کرد: در حال حاضر کشورهای مختلف در منطقه خاورمیانه علی‌رغم عدم برخورداری از ظرفیت‌های متنوع و عظیم غذایی همچون ایران در حال برنامه‌ریزی گستره با هدف کسب منافع اقتصادی از طریق گسترش گردشگری خوراک هستند.

لزوم تغییر نگرش و توسعه گردشگری غذایی در کشور

وی همچنین با اشاره به موضوع برگزاری رقابت‌های جام‌جهانی در همسایگی ایران و در کشور قطر گفت: این رویداد بستری بسیار مناسب برای عرض اندام گزاره و شاخص‌های فرهنگی کشورهای مختلف است؛ لذا باید انجام برنامه‌ریزی لازم به جهت استفاده حداکثری از این فرصت در ابعاد مختلف فرهنگی و به‌ویژه اقتصادی با تأکید بر ایجاد درآمد و ارزآوری مورد توجه کامل قرار گیرد.

این فعال گردشگری در زمینه خوراک و اغذیه با تأکید بر این مطلب که الزاماً باید نوع نگاه به گردشگری خوراک در کشور ما عوض شود و به گردشگری خوراک را به عنوان یک جایگزین اصلی و اساسی برای کسب درآمد و منفعت اقتصادی به جای فروش نفت قلمداد کنیم، اظهار کرد: در مسیر تغییر نگاه با مقوله گردشگری خوراک قاعدتاً نیازمند مشارکت و کمک تمامی دستگاه‌های مختلف و متعدد اجرایی خواهیم بود؛ چراکه ما اکنون در گیرودار یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم.

آقایی با تأکید بر ضرورت مشارکت بخش خصوصی در راستای توسعه گردشگری خوراک خاطرنشان کرد: امروز کشور ترکیه در حالی که حتی به یک قطره نفت دسترسی ندارد، از طریق تکیه بر درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری به‌ویژه در بخش گردشگری خوراک توانسته به جایگاه بسیاری خوبی از این لحاظ در کل منطقه و جهان برسد؛ به طوری که اکنون این کشور صرفاً در شهری مثل استانبول دارای سه فرودگاه بزرگ است.

بیشتر بخوانید:

توسعه گردشگری روستایی با ایجاد مزارع غذاهای ایرانی

در سحر و افطار ماه مبارک رمضان چه غذاهایی بخوریم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *