چ٫ آذر ۲۱ام, ۱۴۰۳

ثبت ملی هشت اثر ناملموس استان خوزستان

هشت اثر ناملموس فرهنگی استان خوزستان تحت عنوان دانش بومی کشت و پرورش درخت نخل، مهارت‌های سنتی ساختن و نواختن نی جفتی شوشتری،بازی محلی کل برد ،مهارت بافت شیردنگ و وریس ،فناوری سنتی ساخت مشک پوستی،مهارت پخت نون چرب،مراسم آیینی میدان  و ای واویلا خوانی و سبیل عطشان در مراسم مقتل‌خوانی مسجد آل طیب ثبت ملی شدند.

به گزارش توریسم اینترنشنال، قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در نامه‌ای با ابلاغ ثبت ملی هشت اثر میراث‌فرهنگی ناملموس به استاندار خوزستان بر هرگونه اقدام برای حفظ و احیای این آثار تاکید کرد.

علی دارابی در نامه‌ای به صادق خلیلیان استاندار خوزستان نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث‌فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲ و ۳ آیین‌نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیأت محترم وزیران و با رعایت مقررات آیین‌نامه اجرایی مذکور، میراث‌فرهنگی ناملموس با عنوان دانش بومی کشت و پرورش درخت نخل به شماره ۲۵۲۴، مهارت‌های سنتی ساختن و نواختن نی جفتی شوشتری به شماره ۲۵۲۵، بازی محلی کل برد (منطقه‌ای به پیشنهاد خوزستان) به شماره ۲۵۲۶، مهارت بافت شیردنگ و وریس (منطقه‌ای به پیشنهاد خوزستان) به شماره ۲۵۲۷ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس در تاریخ ۲۸ دی ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است.

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی در این نامه با ابلاغ ثبت ملی فناوری سنتی ساخت مشک پوستی به شماره ۲۵۲۸، مهارت پخت نون چرب به شماره ۲۵۲۹، مراسم آیینی میدان (شیوه عزاداری زنان عرب) به شماره ۲۵۳۰، ای واویلا خوانی و سبیل عطشان در مراسم مقتل‌خوانی مسجد آل طیب به شماره ۲۵۳۱ در فهرست ملی میراث‌فرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ بر هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این آثار تاکید کرد.

به طبق آیین‌نامه و دستورالعمل‌های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطه‌های طبیعی- تاریخی، پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه‌ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیین‌های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت‌ها و شیوه‌های پخت غذاهای سنتی و…) در فهرست ملی را در بر می‌گیرد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رییس شورا، معاون میراث‌فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی‌وطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره‌ای و بر اساس پرونده‌های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب‌نظران و نمایندگان دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *