س٫ آبان ۱۵ام, ۱۴۰۳
توییتر

درخواست سازمان ملل از مالک جدید توییتر

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از ایلان ماسک ، مدیر جدید توییتر خواست تا اصول مرتبط با حقوق بشر را در این شرکت رعایت نماید.

به گزارش توریسم اینترنشنال،این درخواست در حالی مطرح شده که توییتر از روز جمعه حدود نیمی از کارکنان خود از جمله کارکنان تیم «حقوق بشر» این شرکت را اخراج کرده است.

بر این اساس روز شنبه ۵ نوامبر کمیته حقوق بشر سازمان ملل در صفحه توییتری خود به نقل از ولکر ترک (وکیل اتریشی که در ۱۷ اکتبر جانشین میشل باشله شده) مجموعه پیام‌هایی را منتشر کرد.

در این پیام‌ها با اشاره اینکه «ایلان ماسک به عنوان مالک جدید توییتر، مسئولیت‌های بزرگی بر عهده دارد»، آنچه که ماسک باید برای محافظت از آزادی بیان و سایر حقوق بنیادین انسانی انجام دهد، به این شرح اعلام می‌شود:

  • از آزادی بیان در سراسر جهان محافظت کنید. تسلیم فشار دولت‌ها برای حذف محتوا یا استفاده از فیلترها نشوید و به‌سرعت و بطور منظم درخواست‌های دولت‌ برای نقض حقوق بشر را گزارش دهید.
  • در توئیتر جایی برای انتشار سخنان نفرت‌پراکنانه نیست. قوانین حقوق بشر واضح است؛ آزادی بیان نباید به انتشار پیام‌های نفرت پراکنانه که باعث برانگیختن تبعیض، خصومت یا خشونت می‌شود تعمیم یابد. سیاستگذاری توییتر برای جلوگیری از انتشار چنین سخنانی یک ضرورت است.
  • به ما کمک کنید تا از انتشار اطلاعات نادرست و مضر جلوگیری کنیم؛ مانند آنچه در طول همه‌گیری کووید۱۹ در رابطه با واکسن‌ها دیدیم. محتواهایی را که منجر به آسیب رسیدن به حقوق افراد می‌شود، تقویت نکنید.
  • از حق حریم خصوصی محافظت کنید و در این باره انعطاف داشته باشید. توئیتر باید از استفاده تهاجمی از داده‌ها خودداری و در برابر درخواست‌های غیرموجه دولت‌ها مقاومت کند. توییتر باید شفاف باشد و کاربران و مردم را از اقداماتش آگاه کند.
  • شفافیت بسیار مهم است. ما باید برای درک بهتر تأثیر رسانه‌های اجتماعی بر جوامع خود، تحقیق کنیم و از شما می‌خواهیم که از امکان دسترسی به داده‌های توئیتر از طریق open APIها محافظت کنید.
  • توئیتر تنها در قبال محتواهای انگلیسی‌زبان یا منتشر شده در ایالات متحده مسئول نیست؛ بلکه مسئولیتی جهانی دارد و باید بر محتوای پیام‌ها به همه زبان‌ها و در همه زمینه‌ها نظارت کافی داشته باشد.
  • اصول راهنمای سازمان ملل در موضوع «تجارت و حقوق بشر»، مسئولیت‌های حقوق بشری شرکت‌ها را توضیح می‌دهد و پروژه B-Tech این سازمان نیز در تلاش است تا این اصول را در بخش‌های فناوری پیاده کند. توئیتر نیز در این پروژه مشارکت دارد و اجازه دهید این همکاری ادامه یابد.

ولکر ترک همچنین پیش از این در نامه‌ای سرگشاده خطاب به ماسک، با ابراز تاسف از اخراج کامل اعضای تیم «حقوق بشر» توییتر و اینکه چنین کاری را نمی توان یک «شروع دلگرم کننده» دانست، اعلام کرده بود: «از شما می‌خواهم اطمینان حاصل کنید که حقوق بشر در مرکز مدیریت توییتر تحت رهبری شما قرار دارد… هردوی ما به آزادی بیان اهمیت می‌دهیم و احترام به حقوق بشر که هردوی ما روی آن اتفاق نظر داریم باید به عنوان محافظی برای استفاده و تکامل این پلتفرم عمل کند…. توییتر نیز باید مانند همه شرکت‌ها، آسیب‌های مرتبط با پلتفرم خود را درک کند و برای رفع آن‌ها گام بردارد.»

ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، تنها چند روز پس از خرید این شبکه اجتماعی به مبلغ ۴۴ میلیارد یورو و پس از آنکه بسیاری از اعضای ارشد هیأت مدیره را اخراج کرد، دست به اخراج گسترده کارکنان زد.

او این کار را برای سودآور کردن توییتر انجام داد زیرا معتقد بود رقم ۴۴ میلیارد دلار برای خرید این شرکت، بسیار گران بوده و اکنون نیز برای بازپرداخت وام‌های دریافتی آن تحت فشار است.

شمار کارکنان این شرکت در پایان سال ۲۰۲۱ میلادی بیش از ۷ هزار نفر بوده و گمان می‌رود در پایان پروسۀ اخراج، حدود ۵۰ درصد از نیروی کار این شرکت برکنار شوند.

بیشتر بخوانید:

اخراج گستردۀ کارکنان توییتر با آمدن ایلان ماسک آغاز شد

بقایای موشک فضاپیمابر چین بر فراز اروپا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *