فضاپیمای چینی بعد از ۲۷۶ روز که در مدار قرار گرفته بود روز دوشنبه هشتم مه ۲۰۲۳ به زمین بازگشت.
به گزارش توریسم اینترنشنال،شینهوا، رسانه دولتی چین با اختصاص گزارشهایی در این خصوص اعلام کردند که فضاپیمای یاد شده طی مدت ۲۷۶ روز قرار گرفتن در مدار زمین، ماموریتی ویژه و مهم را برای آزمایش فناوریهای فضایی کابردی در این کشور تکمیل کرده است.
به موجب گزارشهای منتشر شده؛ این فضاپیمای بدون خدمه روز دوشنبه طبق برنامهای از پیش تعیین شده به مرکز پرتاب جیوچوان واقع در شمال غربی چین بازگشت.
هیچ جزئیاتی در خصوص ماهیت و نوع فضاپیما، ارتفاع پرواز و یا محل قرار گرفتن آن در مدار پس از پرتاب در اوایل اوت سال ۲۰۲۲ از سوی مقامها و نهادهای فضایی چین در اختیار رسانهها قرار نگرفته و تصاویری از این فضاپیما نیز هنوز برای مشاهده عموم منتشر نشده است.
رسانههای دولتی چین ضمن بازتاب این رویداد از پرتاب آزمایشی فضاپیمای یاد شده به عنوان یک پیشرفت مهم در تحقیقات جاری مرتبط با فناوری فضاپیماهای قابل استفاده مجدد یاد کردند.
بر اساس این گزارش، گسترش چنین فناوریهایی تحقق ماموریتهای فضایی آتی در این کشور را بسیار عملیتر و ارزانتر خواهد کرد.
یک فضاپیمای مشابه چینی دیگر نیز پیشتر در مأموریتی که تا حد زیادی مخفی نگه داشته شد سال ۲۰۲۱ تا محدوده فضا پرواز و در همان روز به زمین بازگشت.
پیمانکار اصلی امور فضایی چین در آن زمان اعلام کرده بود که این فضاپیما به صورت «افقی» روی زمین فرود آمده است.
به گمان برخی تحلیلگران و شماری از کاربران آگاه در رسانههای اجتماعی، پکن در حال توسعه یک فضاپیمای پیشرفته همانند بوئینگ ایکس-۳۷ نیروی هوایی ایالات متحده است.
ایکس-۳۷ یک هواپیمای فضایی رباتیک با قابلیت بازیابی و استفادهٔ مجدد ساخت شرکت بوئینگ است که میتواند سالها در مدار زمین بماند.
بیشتر بخوانید:
ناسا در صدد ساخت اقامتگاه دائمی روی سطح کره ماه
دانشمندان به کمک جیمز وب دلیل از بین رفتن مدار زحل را بررسی خواهند کرد