ی٫ اردیبهشت ۱۶ام, ۱۴۰۳
بلیط هواپیما ارزان

آلوده ترین قسمت هواپیما کجاست؟

هواپیما به عنوان یک وسیله نقلیه عمومی افراد بسیاری از آن استفاده می کنند و طبیعی است که همانند سایر وسایل نقلیه دارای آلودگی های بسیاری روی سطح وسایل خود باشد.

به گزارش توریسم اینترنشنال؛امروزه اکثر افراد تجربه سفر هوایی را دارند و روز به روز به تعداد مسافران هواپیما اضافه می شود. با افزایش شمار مسافران ممکن است این سوال در ذهنمان پیش بیاید که آیا هواپیماها تمیز هستند؟ در هرپرواز صدها مسافر از هواپیما استفاده می کنند، روی صندلی ها می نشینند و از سرویس بهداشتی استفاده می کنند. درست است که ایرلاین ها به طور مداوم هواپیماها را تمیز می کنند، اما باز هم بعضی قسمت های هواپیما چون بیشتر استفاده می شود مسلما آلوده تر هستند. به نظرتان آلوده ترین قسمت های هواپیما کجاست؟

هواپیما

کدام قسمت های هواپیما از همه آلوده تر هستند؟

وقتی بحث تمیزی و نظافت باشد همه افراد مثل هم نیستند. برخی افراد بیشتر از بقیه به بهداشت و تمیز بودن محیط اطرافشان اهمیت می دهند و ممکن است نگران بیمار شدن در هواپیما باشند. با این حال شکی نیست که هیچ کس دوست ندارد در هواپیما و در طول سفر بیمار شود. جالب است بدانید که بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، هوای داخل هواپیما خشک تر از حد معمول است و زیر ۲۰% است، در حالیکه میزان رطوبت خانه هایمان به طور کلی ۳۰% است. خشکی هوا باعث آسیب پذیری ما در برابر بیماری ها و میکروب ها می شود و احتمال بیماری افزایش پیدا می کند. علاوه بر خشکی هوا، برخی قسمت های هواپیما در طول روز توسط صدها مسافر غریبه از کشورهای مختلف لمس می شود و به همین دلیل ممکن است بسیار کثیف و آلوده باشند. تصور کنید در طول روز صدها مسافر از نقاط مختلف دنیا در یک هواپیما جمع می شوند و هرکدام ممکن ناقل بسیاری از بیماری ها و ویروس ها باشند. البته همه قسمت های هواپیما به یک میزان آلوده نیستند و برخی بخش ها از بقیه کثیف تر هستند. اگر بدانیم این قسمت ها کدام هستند می توانید تا حد امکان از برخورد با آن ها جلوگیری کنیم و در نتیجه از بیمار شدن در هواپیما پیشگیری کنیم.

مسافران هواپیما

میز غذاخوری هواپیما

آیا فکر می کردید یکی از کثیف ترین و آلوده ترین قسمت های هواپیما جایی باشد که غذایتان را روی آن قرار می دهید؟! بله، متاسفانه باید بگوییم که واقعیت دارد و میز تاشو که برای غذاخوردن استفاده می شود بیشتر از تمام قسمت های هواپیما میکروب و آلودگی دارد! در سال ۲۰۱۵ تحقیقی در این زمینه انجام شد و نمونه هایی از قسمت های مختلف هواپیما جمع آوری شد. جالب است بدانید که یافته های تحقیق نشان داد که میز غذاخوری هشت برابر بیشتر از دکمه سیفون توالت آلودگی و باکتری داشت. بخشی از میزان آلودگی بالای میز غذاخوری شاید به نظافت خدمه و کارکنان پرواز ربط داشته باشد. در فاصله بین دو پرواز، میز غذاخوری به ندرت تمیز می شود یا کاملا و به طور صحیح تمیز نمی شود. در نتیجه همیشه مقداری میکروب و ویروس روی آن وجود دارد و می تواند ناقل بیماری های مختلفی باشد. چاره چیست؟ بهترین کار همیشه پیشگیری است. بنابراین قبل از آنکه غذایتان را روی میز قرار بدهید بهتر است یک دستمال تمیز روی میز بگذارید و بعد غذایتان را روی آن قرار بدهید.

میز غذاخوری هواپیما

دریچه تهویه هوا و کمربندی ایمنی

دو مورد بعدی در لیست آلوده ترین قسمت های هواپیما هم بخش هایی هستند که بیشترین استفاده را دارند. یکی از آن ها دریچه تهویه هواست که بالای سر مسافر قرار دارد و وظیفه تهویه هوای داخل کابین را بر عهده دارد. اما تحقیقات نشان می دهد که این دریچه ها بسیار بیشتر از دکمه سیفون توالت باکتری دارند.

مورد بعدی کمربند ایمنی است که آن هم دارای آلودگی زیادی است. مسافران هنگام پرواز و به ویژه هنگام پرواز و فرود باید کمربند ایمنی شان را ببند. این حرف به این معناست که در هر پرواز مسافران حداقل دوبار با کمربند تماس پیدا می کنند. از آنجا که این کمربندها به ندرت تمیز می شوند تصور کنید در طول روز و در طول یک ماه چند صد نفر دستشان را به این کمربند ها زده اند!

کمربندی ایمنی هواپیما

سرویس بهداشتی

شاید تنها قسمت هواپیما که به راحتی می توان آلوده بودن آن را حدس زد سرویس بهداشتی باشد. با این حال، همانطور که دیدیم آلودگی آن به مراتب کمتر از قسمت های دیگر (مثل میز غذاخوری و کمربند ایمنی) است. سرویس بهداشتی هواپیماها مرتب تمیز می شود و هر روز ضدعفونی می شود. آمار نشان می دهد که در هر پرواز حداقل ۵۰% مسافران از سرویس بهداشتی استفاده می کنند و هر مسافر می تواند حامل بیماری ها و میکروب های مختلفی باشد. بنابراین سرویس بهداشتی هم یکی از آلوده ترین قسمت های هواپیما است و به ویژه قسمت هایی مثل دکمه سیفون، دور سینک توالت و حتی در دستشویی که بیشتر از همه استفاده می شوند بیشتر از بقیه کثیف هستند. بسیاری از مسافران که در مورد بهداشت و نظافت حساسیت بیشتری دارند ممکن است ترجیح بدهند اصلا در طول پرواز به دستشویی نروند. اما به هرحال در پروازهای کمی طولانی تر استفاده از سرویس بهداشتی اجتناب ناپذیر است و اکثر افراد از آن استفاده می کنند. جالب است بدانید که بدن ما در طول پرواز به میزان آب بیشتری هم نیاز دارد. به دلیل خشکی هوای داخل کابین و پرواز در ارتفاع باید مدام در طول پرواز آب بنوشیم تا دچار کم آبی و عوارض ناشی از کم آبی مثل سردرد، حالت تهوع و … نشویم.

سرویس بهداشتی هواپیما

چاره چیست؟

یکی از بهترین کارها برای پیشگیری از بیماری در هواپیما این است که همیشه یک محلول ضدعفونی کننده دست همراهتان داشته باشید. به ویژه اگر با کودکان خردسال سفر می کنید بیشتر باید مراقب بهداشت خود و خانوادتان باشید. در طول سفر همیشه دست هایتان را بشویید و مخصوصا قبل از غذا دست هایتان را با محلول ضدعفونی کننده تمیز کنید. مطمئنا هیچ کس دلش نمی خواهد در سفر مریض شود و به جای لذت بردن از سفر و تعطیلات با بیماری دست و پنجه نرم کند. بنابراین خودتان دست به کار شوید و با رعایت اصول بهداشتی و نظافت فردی خود را در برابر بیماری ها ایمن نگه دارید.

بیشتر بخوانید:

لحظه ای وحشت آور در پرواز هواپیمایی آسیانا

چگونه بدون نیاز به ویزا و بلیط هواپیما در عرض چند ثانیه به دور دنیا سفر کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *