پ٫ اردیبهشت ۶ام, ۱۴۰۳

عمده گردشگران سلامتِ جهان از چه کشورهایی می آیند؟

 

کشورهای آمریکا، چین، مکزیک، ترکیه و اندونزی، در زمره کشورهایی هستند که عمده گردشگران سلامت جهان را تشکیل می دهند.

به گزارش توریسم اینترنشنال؛ تاکنون گمانه زنی های مختلفی در مورد کشورهایی که بیشتر سهم را در صدور گردشگران سلامت به دیگر کشورهای جهان دارند، مطرح شده است. با این حال، جدیدترین یافته ها حاکی از این هستند که کشورهای آمریکا، چین، مکزیک، ترکیه و اندونزی، در زمره کشورهایی هستند که در بحث صدور گردشگران سلامت، از موقعیتی برجسته در جهان برخوردارند.

 

آمریکا

کشوری که همواره یکی از بزرگترین مقاصد گردشگری سلامت بوده، یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان گردشگر سلامت نیز می باشد. انگیزه شهروندان آمریکا در میان اقشار مختلف برای انجام سفر درمانی متفاوت است. بسیاری از آمریکایی‌های متمول سالانه برای گردشگری به اروپا می‌روند و در کنار این سفرها درمان را نیز در طول این سفرها انجام می‌دهند.

اما در میان اقشار پایین‌تر در هرم اقتصادی آمریکا، نظام پزشکی بسیار گران‌ قیمت و غیربهینه آن دلیل اصلی مردم برای انجام سفر درمانی است. تا حدی که خرید بلیط‌های رفت و برگشت هواپیما به کشوری مثل هند، اقامت یک ماهه و هزینه درمان در این کشور جمعا از قیمت درمان در آمریکا کمتر می‌شود. هند و کشور همسایه‌ آمریکا، مکزیک بیشترین گردشگری سلامت آمریکایی را در سال دریافت می‌کنند.

چین

گردشگری هم از نظر قانونی و هم از نظر مالی امکانی است که مردم چین تنها در دو دهه اخیر در این سطح به آن دستیافته‌اند. به عنوان کشوری که به تنهایی بیش از یک هشتم جمعیت جهان را در خود جا داده است، بازار چین یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین بازارهای مورد رقابت برای مقاصد مختلف گردشگری سلامت، خصوصا در جنوب شرق آسیا است. چین با نظام پزشکی منظم مجانی خود جای کمی برای ایجاد انگیزه برای سفر درمانی می گذارد. اما جمعیت عظیم آن به این معنی است که حتی درصد بسیار کوچکی از جمعیت این کشور نیز بخش بزرگی از سهم بازار تشکیل می‌دهد. کشورهای جنوب شرق آسیا مانند سنگاپور، تایلند و مالزی اصلی‌ترین مقاصد برای گردشگران سلامت چینی هستند.

مکزیک

مکزیک نیز یک کشور دیگر است که هرچند جمعیت آن در حد چین نیست، اما به راحتی از ۱۰۰ میلیون تجاوز می‌کند. مکزیکی‌ها بسته به قشر اقتصادی خود هم در مرز شمالی خود به سمت آمریکا و هم در مرز جنوبی خود به سمت کشورهای آمریکای لاتین مراودات فراوانی را دارند که گردشگری سلامت نیز در میان آن‌ها جای دارد.

علاوه بر این فساد اداری نسبتا بالا و نظام پزشکی مجانی اما ناموثر در کنار محرومیت برخی از نواحی مرزی از امکانات پزشکی از دلایل و انگیزه‌های اصلی مکزیکی‌ها برای انجام سفر درمانی است. در شمال این کشور ایالات متحده و در جنوب برزیل دو مقصد اصلی مکزیکی‌ها برای انجام گردشگری سلامت است.

ترکیه

ترکیه بزرگترین مقصد گردشگری سلامت در خاورمیانه است. اما روی دیگر سکه برخی از مقاصد موفق در گردشگری سلامت، نظام پزشکی‌ای است که در راه گردشگری سلامت موفق در سطح دولتی کیفیت و در سطح خصوصی مدت انتطار برای درمان را قربانی کرده‌اند.

هرچند در مورد ترکیه این موضوع چندان وخیم نیست، در هر حال سالانه بیش از یکی میلیون شهروند ترکی برای درمان‌های ارزان راهی کشورهای حوزه بالکان مانند بلغارستان و مجارستان می‌شوند. در حالی که شهروندان متمول‌تر ترکی برای درمان  راهی کشورهایی مانند انگلستان و آلمان می‌شوند. انگیزه اصلی ترک‌ها برای سفر درمانی انجام گردشگری عادی همراه با گردشگری سلامت و برای برخی دیگر مدت‌های طولانی انتطار برای نوبت درمانی است.

اندونزی

اندونزی کشوری است که شاید تمام دلایلی که باقی کشورهای این مطلب به واسطه آن‌ها به عنوان منابع گردشگری شناخته می‌شوند را با هم ترکیب کرده است. اندونزی جمعیت بالغ بر ۲۷۰ میلیون نفر دارد. در عین حال این کشور از چند جزیره بزرگ جدا و تعداد بسیار زیادی جزیره کوچک‌تر تشکیل شده است. این امر برای بسیاری از جزیره‌های دسترسی به کشورهای مجاور را برای درمان راحت تر می‌کند.

در عین حال نظام درمانی این کشور نیاز به اصلاحات اساسی دارد و توانایی پاسخگویی به جمعیت انبوه این کشور را ندارد. همه این عوامل در کنار هم انگیزه‌های اصلی مردم این کشور برای سفر درمانی هستند. اندونزی همچنین در منطقه جنوب شرق آسیا واقع است که دارای کشورهای سرآمد بسیاری در گردشگری سلامت است. مالزی،‌ تایلند دو کشوری هستند که بخش بزرگی از گردشگری سلامت خود را در گروی ادامه ورود گردشگران سلامت از اندونزی می‌بینند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *