س٫ فروردین ۲۸ام, ۱۴۰۳

۴ مکان تاریخی کردستان برای برگزاری مراسم نوروزگاه انتخاب شدند

عمارت آصف یا خانە کُرد، عمارت خسرو آباد، غارکرفتو، سراب قروە به عنوان مکان های اصلی نوروزگاه در استان کردستان انتخاب شدند.

به گزارش توریسم اینترنشنال، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان گفت: بر اساس دستورالعمل وزارتخانە میراث فرهنگی عمارت آصف یا خانە کُرد، عمارت خسرو آباد، غارکرفتو، سراب قروە بە عنوان نوروزگاە و مکانی برای برگزاری مراسم نوروز در نظر گرفتە شدە است.

یعقوب گویلیان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان  اظهار کرد: انتخاب کردستان بە عنوان پایتخت نوروز ایران فرهنگ غنی قوم کُرد، برگزاری جشن نوروز در روستاها، تنوع موسیقی و ترانەهای فولکلور همگی سبب شدە تا کردستان بە عنوان پایتخت نوروز ایران انتخاب شود.

وی با اشاره به اینکه رویداد نوروز تنها معرف استان کردستان خواهد بود، افزود: آنچە کە سبب جذب و ماندگاری گردشگر در استان کردستان خواهد شد، ارائە خدمات بهتر و جلب رضایت گردشگران است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان در مورد برگزاری مراسمات نوروزی در روستاهای استان، بیان کرد: از پنجم اسفندماه تا اوایل فروردین‌ماه مراسمات و رسم و رسوم نوروز بە صورت خودجوش و کاملا مردمی در سطح روستاهای استان کردستان برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل وزارتخانە میراث فرهنگی، مکان‌هایی همچون عمارت آصف یا خانە کُرد، عمارت خسرو آباد، غارکرفتو، سراب قروە بە عنوان نوروزگاە و مکانی برای برگزاری مراسمات نوروز با در نظر گرفتن چارچوب‌ها، ارزش‌ها و فرهنگ‌های خاص هر منطقە در نظر گرفتە شدە است.

گویلیان گفت: ظرفیت‌هایی همچون اقامتگاەهای بومگردی، مکان‌های تاریخی و فرهنگی سبب جذب گردشگران خارجی و داخلی بە استان کردستان و در نهایت بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان خواهد شد.

وی افزود: اقامتگاەهای بومگردی ظرفیت‌های مهم کشاورزی، فرهنگی، لبنیاتی، گیاهان دارویی را شامل می‌شود کە رونق اقتصادی و درآمدزایی و ایجاد اشتغال برای روستاییان را بە دنبال خواهد داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع سدتی استان کردستان اظهار کرد: انتخاب کردستان بە عنوان پایتخت نوروز ایران رونق اقتصادی و توسعە گردشگری استان کردستان را بە دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در سطح شهر سنندج ظرفیت‌های فوق‌العادەای همچون بناهای تاریخی وجود دارد، افزود: برگزاری جشن نوروز در این اماکن رنگ و بوی متفاوتی بە نوروز می‌بخشد و بە غنای هرچە بیشتر اصالت و فرهنگ اصیل قوم کُرد کمک می‌کند.

گویلیان به برنامەهای میراث فرهنگی برای عید نوروز و جذب گردشگر بە استان کردستان اشاره کرد و افزود: یکی از برنامەهای میراث فرهنگی، استفاده از همە ظرفیت‌های اقامتگاەها، مهمانپذیرها، اقامتگاەهای بوم‌گردی، مجتمع‌های گردشگری در استان با ظرفیت اسکان پنج هزار نفر بوده است.

وی تعداد اقامتگاەهای بومگردی استان را ۲۶ مورد ذکر کرد و گفت: اقامتگاەهای بوم‌گردی ظرفیت بسیار خوبی در روستاها هستند، کە در این اقامتگاەها بە مسائل فرهنگی و مسائل زیست محیطی پرداختە می‌شود و اقامت گردشگران در مکانی با رنگ و بوی سنتی سبب ماندگاری و جذب بیشتر گردشگر خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان در ادامە از برگزاری جشن جهانی نوروز و کارناوال نوروز در شهرهای ایران خبر داد و افزود: این رویداد در تاریخ ۲۴ اسفندماە در تهران استارت و کاروان بزرگی از نمایندگان و کشورهایی کە در ثبت جهانی نوروز مشارکت دارند در این رویداد حضور دارند و این گروە ابتدا وارد همدان، سپس کرمانشاە و سرانجام در تاریخ ۲۶ اسفندماه وارد سنندج می‌شوند.

وی بیان کرد: یک کارناوال فرهنگی متشکل از ۸۵ نفر میهمان از اقوام مختلف ایران پس از عبور از استان‌های همدان و کرمانشاه در روز ۲۶ اسفندماه وارد شهر سنندج شده و در مسیر میدان آزادی، پیاده راه فردوسی، میدان انقلاب، خانه کُرد و ورزشگاه ۲۲ گولان برنامە اجرا خواهند کرد.

گویلیان با اشاره به اینکه این کارناوال ترکیبی از اقوام مختلف ایرانی از جملە لر، ترک، بلوچ و عرب است و در تاریخ ۲۶ اسفند وارد سنندج می‌شوند، یادآور شد: این رویداد از پیادەراە فردوسی آغاز و تا عمارت آصف ادامە می‌یابد و در حاشیە این رویداد شاهد برگزاری برنامەهایی همچون جهان نوروز، نمایشگاە لباس، نمایشگاە غذا، گالری عکس و صنایع دستی خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *