مرگ ناگهانی کمک خلبان پرواز هواپیمایی «تاپ» پرتغال قبل از پرواز این شرکت هواپیمایی را وادار به پرداخت غرامت به مسافران کرده است.
به گزارش توریسم اینترنشنال،شاید هیچچیز در نظر مسافران یک پرواز یا شرکت هواپیمایی غیرمترقبهتر از مرگ کمک خلبان درست پیش از پرواز نباشد. اما قاضی دیوان دادگستری اتحادیه اروپا این طور فکر نمیکند و شرکت هواپیمایی باید به خاطر لغو پروازش غرامت پرداخت کند. چرا؟ انسان است دیگر، میمیرد.
دیوان دادگستری اتحادیه اروپا روز پنجشنبه طی حکمی هواپیمایی «تاپ» پرتغال را به دلیل لغو پروازش در پی مرگ ناگهانی کمک خلبان درست قبل از پرواز به پرداخت غرامت به مسافران محکوم کرد.
در این حکم آمده است که مرگ کمک خلبان «درست مثل هرگونه بیماری از قبل پیشبینی نشدهای که ممکن است هر یک ازخدمهای که حضورش برای پرواز ضروری است به آن مبتلا شود» است و «جزء ذات فعالیت معمول شرکت هواپیمایی» محسوب میشود.
بر اساس قوانین اتحادیه اروپا، شرکتهای هواپیمایی در صورتی پرواز را بر اثر «شرایط فوقالعاده» لغو کرده باشند میتوانند از پرداخت غرامت به مسافران خودداری کنند. اما اگرچه مصداق «شرایط فوقالعاده» در قانون آورده نشده، اکثرا به عنوان رویدادهایی که خارج از کنترل شرکت هواپیمایی است، برای مثال یک حمله تروریستی در نظر گرفته میشود.
این پرونده که از دادگاه منطقهای اشتوتگارت آلمان به قاضیان اتحادیه اروپا ارجاع داده شده، مربوط به پروازی از این شهر به سوی لیسبون در سال ۲۰۱۹ بود. این پرواز شرکت هوایی پرتغالی «تاپ» قرار بود ساعت ۶:۰۵ صبح از اشتوتگارت حرکت کند.
در ساعت ۴:۱۵ صبح، جسد کمک خلبان بر تخت هتلش پیدا شد و پرواز هم به خاطر شوکه شدن خدمهاش و مناسب نبودن وضعیتشان لغو و پرواز جایگزینش برای برای ساعت ۴:۴۰ بعد از ظهر همان روز برنامهریزی شد.
این شرکت هوایی هم به بهانه این که مرگ کمک خلبان «شرایط فوقالعاده» محسوب میشود از پرداخت غرامت به مسافران خودداری کرد.
اما این دادگاه عالی اتحادیه اروپا گفت که مرگ کمک خلبان اگرچه «تراژیک» است اما به هیچوجه «شرایط فوقالعاده» نیست. چون هرکسی، در هر زمانی ممکن است مریض شود یا بمیرد.
بیشتر بخوانید: