ش٫ اردیبهشت ۱۵ام, ۱۴۰۳

درمان ۴۱ درصدی بیماران مبتلا به سرطان ریه با کشف واکسنی جدید

کاهش ۴۱ درصدی خطر مرگ افراد مبتلا به سرطان ریه به واسطه کشف واکسنی جدید با نام «تدپی» امکان پذیر می شود.

به گزارش توریسم اینترنشنال، یک شرکت بیوتکنولوژی فرانسوی اعلام کرد که واکسن سرطان تولیدی آن‌ها، در کاهش ۴۱ درصدی خطر مرگ در افراد مبتلا به برخی سرطان‌های ریه موثر است.

شرکت «اوز ایمون تراپوتیک» (Ose Immunotherapeutics)‌ روز دوشنبه اعلام کرد که واکسن «تدُپی» (Tedopi) در کاهش میزان مرگ و میر در برخی از سرطان‌های ریه موثر است.

سرطان ریه عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در اروپا و ایالات متحده است.نتایج فاز سه این کارآزمایی بالینی برای ارزیابی مزایای درمانی واکسن به‌عنوان آخرین مرحله قبل از عرضه دارو در سالنامه سرطان شناسی (Annals of Oncology) منتشر شده است.

به گفته موسسه سرطان شناسی آمریکا، این واکسن برای بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک پیشرفته یا آدنوکارسیوم (NSCLC)، شایع‌ترین نوع سرطان ریه تزریق شد. این نوع سرطان معمولا به شیمی‌درمانی و پرتودرمانی پاسخ مناسب نمی‌دهد.

Premium Photo | Unhealthy lungs full of smoke lung cancer concept aigenerated

۴۱ درصد کاهش خطر مرگ

۲۱۹ بیمار که همگی به درمان‌های دیگر مقاوم بودند و در ۹ کشور اروپایی و آمریکایی زندگی می‌کردند در این مطالعه مشارکت داشتند. ۱۳۹ بیمار واکسن دریافت کردند و ۸۰ بیماری شیمی‌درمانی را پشت سر گذاشتند.

واکسن تدُپی روی بیمارانی که آن را دریافت کردند، نسبت به بیمارانی که شیمی‌درمانی شدند به طور قابل توجهی موثر بود.

پروفسور بنجامین بس از موسسه گوستاو رسی، نویسنده اصلی این مطالعه در بیانیه‌ای گفت: «کاهش ۴۱ درصدی در خطر مرگ مشاهده شد.»

واکسن شرکت «اوز ایمون تراپوتیک» در این کارآزمایی به‌عنوان یک درمان خط سوم استفاده شد به این معنی که بیماران پیش از آن، دو روش درمانی دیگر را پشت سر گذاشته بودند.

آقای بس افزود: «ارزیابی بیشتر به وضوح در خط دوم درمان سرطان پیشرفته و متاستاتیک سلول غیر-کوچک ریه ضروری است تا به‌طور بالقوه این واکسن سرطان را برای بیمارانی که درمان سختی دارند و دارای نیازهای پزشکی بالا هستند در دسترس قرار دهد.»

به گفته شرکت «اوز ایمون تراپوتیک»، واکسن تدُپی در بیماران دارای آنتی ژن لکوسیت انسانی (HLA-A2)، که در حدود نیمی از جمعیت وجود دارد موثر است.

این واکسن ابتدا هر سه هفته یکبار و سپس هر هشت هفته یکبار به مدت یکسال و بعد از آن هر ۱۲ هفته یکبار تزریق می‌شود.

نیکلا پویریر، مدیرعامل این شرکت گفت: «نتایج اخیر آزمایش‌های مختلف نوید این کلاس درمانی جدید از واکسن‌ها را برجسته کرده است.»

پیشرفت در ایمونوتراپی

تدُپی یک واکسن درمانی سرطان به‌شمار می‌رود و نه یک اقدام پیشگیرانه. هدف واکسن‌های درمانی سرطان، آموزش سیستم ایمنی برای شناسایی و تخریب سلول‌های تومور است. به‌عبارت دیگر آن‌ها از سیستم دفاع خود بیمار (ایمونوتراپی) برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کنند.

به گفته مرکز سرطان شناسی بریتانیا، ایمونوتراپی از دهه ۲۰۱۰ میلادی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است و از تحقیقات در طول همه‌گیری کووید استفاده کرده است که در پی آن تولید واکسن‌ها به ویژه واکسن‌های آران‌ای پیام‌رسان (mRNA) را تسریع کرده است.

چندین درمانی ایمونوتراپی از آن زمان تایید شده‌اند و تحقیقات همچنان ادامه دارد.

دولت بریتانیا در اوایل سالجاری قراردادی را با شرکت بیون‌تک امضا کرد تا آزمایش‌های واکسن سرطان را آغاز کند و تا سال ۲۰۳۰ تعداد ده هزار بیمار را درمان کند.

پیش بینی می‌شود که ارزش بازار جهانی واکسن‌های سرطان در سال ۲۰۳۳ باوجود هزینه‌های گران قیمت به ۲۲ میلیارد یورو برسد.

ارزش سهام شرکت «اوز ایمون تراپوتیک» یک روز پس از اعلام نتایج کارآزمایی بالینی در بورس پاریس ۶۰ درصد افزایش یافت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *