ج٫ اردیبهشت ۷ام, ۱۴۰۳

لیست پروازهای فرودگاه مهرآباد

مهرآباد نام یکی از فرودگاه های تهران می باشد که عمدتا پروازهای داخلی از این فرودگاه انجام می شوند.

به گزارش توریسم اینترنشنال؛فرودگاه مهرآباد با ۱۹ شرکت هواپیمایی (ایرلاین) همکاری می‌کند. آگاهی از ترمینال ورودی و خروجی پرواز به افراد کمک می‌کند تا مسیریابی بهتر و درست‌تری برای رفتن به فرودگاه یا خروج از آن داشته باشند

لیست ترمینال های فرودگاه مهرآباد؟

ترمینال های یک، دو، چهار و ۶ در لیست ترمینال های فرودگاه مهرآباد قرار دارند. ترمینال یک مربوط به پروازهای ورودی و خروجی ایرلاین‌های زاگرس، کیش ایر و وارش؛ ترمینال دو پروازهای ورودی و خروجی آتا، قشم ایر، معراج، کارون، ایران ایر و ایران ایر تور است. شرکت‌های هواپیمایی آسمان، ماهان، تابان، کاسپین، اترک، پویا، پویا ساها، سپهران، پارس و فلای پرشیا نیز پروازهای خروجی خود را از ترمینال چهار و پروازهای ورودی خود را در ترمینال ۶ انجام می‌دهند.

درباره فرودگاه مهرآباد

  • آدرس: منطقه ۹ شهرداری تهران، میدان آزادی، انتهای بلوار معراج (مشاهده روی نقشه)
  • کد یاتا: THR
  • اطلاعات پروازها: ۱۹۹
  • مرکز تلفن: ۰۲۱ ۶۱۰۲۱
  • سامانه پیامکی: ۳۰۰۰۱۹۹
  • وب‌سایت: mehrabad.airport

شهر تهران از نظر جمعیتی اولین شهر ایران است؛ همچنین به‌دلیل پایتخت بودن، وجود سازمان‌های دولتی و غیردولتی، کیفیت خدمات پزشکی، جاذبه‌های مذهبی، طبیعی و تاریخی گردشگری و برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی و ملی رتبه بالایی در جدول جذب مسافر دارد. شرایط ویژه شهر تهران تاثیر مستقیمی بر ترافیک هوایی و عملکرد فرودگاه این شهر دارد.

فرودگاه مهرآباد در غرب شهر تهران واقع شده است. بزرگراه شهید لشکری در شمال، میدان آزادی در شمال شرقی، بزرگراه آیت‌الله سعیدی در شرق، بزرگراه فتح در جنوب و تهرانسر در غرب این فرودگاه قرار دارند.

ترمینال دو فرودگاه مهر آباد

 

مهرآباد اولین فرودگاه کشور از نظر تعداد جابه‌جایی مسافر است. این فرودگاه تا قبل از سال ۱۳۸۶ و انتقال پروازهای خارجی به فرودگاه امام خمینی (ره)، مهرآباد از نظر تعداد پروازها نیز در جایگاه اول کشور قرار داشت. بررسی‌ها نشان از روند فزاینده ترافیک هوایی در فرودگاه مهرآباد دارند. امروزه تنها پروازهای داخلی در این فرودگاه انجام می‌شود.

فرودگاه مهرآباد یک برج مراقبت پرواز (مجهز به رادارهای ریتیون و آریا) دارد. این فرودگاه به‌دلیل برخورداری از ماشین‌آلات و تجهیزات روز دنیا در بخش ایمنی و آتش‌نشانی دارای رتبه «Category 9» ایمنی است.

تاریخچه فرودگاه مهرآباد

فرودگاه مهرآباد

 

منطقه‌ای که امروزه فرودگاه مهرآباد در آن قرار دارد، در ابتدا «حسین‌آباد» نام داشت؛ تا اینکه به‌عنوان مهریه به «عصمت‌الدوله» بخشیده شد و نام آن را مهرآباد گذاشتند. بعدها به‌دلیل خرج‌های بی‌حساب، مهرآباد به گرو رفت و تملک آن از دست خانواده خارج شد. دادخواهی عصمت الدوله از رضاخان نیز راه به جایی نبرد.

فرودگاه مهرآباد در سال ۱۳۱۷ تاسیس شد

در سال ۱۲۹۶ هجری شمسی و در یکی از روزهای آخر جنگ جهانی اول، مردم تهران برای اولین بار شاهد پرواز هواپیما در آسمان شهر بودند. قطعات این هواپیما به‌صورت منفصل از روسیه (از طریق بندر انزلی) وارد شد. قطعات را با خودرو به تهران منتقل کردند و پس از اتصال آن‌ها به یکدیگر، خلبانی روسی هواپیما را بر فراز تهران به پرواز درآورد. پس از پرواز در ارتفاع پایین، هواپیما در باغ ملی (میدان مشق) به زمین نشست.

فرودگاه مهرآباد

 

در بهمن سال ۱۳۰۴ و با پیشرفت صنعت حمل‌و‌نقل هوایی، حق انحصاری هواپیمایی در ایران (به موجب قانون) به شرکت آلمانی یونکرس (Junkers)، شرکت تولیدکننده عمده هواپیما، تعلق گرفت. در سال ۱۳۱۷ باشگاه خلبانی با ۲۰ فروند هواپیما تشکیل و فرودگاه مهرآباد تاسیس شد. در سال ۱۳۲۵ اولین گروه از خلبانان نیروی هوایی به آمریکا اعزام شدند و سه سال بعد، نیروی هوایی ایرانی با دو هواپیمای T.86 و F.33 در مهرآباد تهران به اجرای پروازهای مختلف پرداختند.

عضویت ایران در سازمان ایکائو (ICAO) و رشد روزافزون تکنولوژی در صنعت هواپیمایی سبب پیشرفت حمل‌ونقل هوایی (مسافری و باری) در فرودگاه مرکز ایران یعنی مهرآباد شد. ایکائو یک نهاد تخصصی در سازمان ملل متحد با ماموریت هماهنگ‌سازی استانداردهای بین‌المللی پروازی و مدیریت خطوط هوایی در سطح جهان است.

فرودگاه مهرآباد چند ترمینال دارد؟

ترمینال های فرودگاه مهرآباد

 

فرودگاه مهرآباد ۶ ترمینال دارد که در حال حاضر چهار ترمینال آن فعال و پذیرای مسافران هستند. دو ترمینال سه و پنج تا سال ۱۳۹۲ به پروازهای ورودی و خروجی حجاج اختصاص داشت. از سال ۱۳۹۳ فرودگاه امام خمینی (ره) میزبان اجرای پروازهای حج استان تهران شد. در سال ۱۴۰۲ خورشیدی ۱۹ شرکت هواپیمایی پروازهای ورودی و خروجی خود را در ترمینال های یک، دو، چهار و ۶ انجام می‌دهند. چندین شرکت با همکاری برخی از برندهای اغذیه و پوشاک در ترمینال‌‌های مهرآباد به ارائه خدمات جانبی به مسافران مشغول هستند.

معرفی ترمینال های مهرآباد

از نظر موقعیت جغرافیایی، ورودی ترمینال های یک و دو فرودگاه مهرآباد در یک بخش (انتهای بلوار معراج از میدان آزادی یا انتهای خیابان فرودگاه مهرآباد از بزرگراه شهید لشکری) و ورودی ترمینال های چهار و ۶ در بخش دیگر (انتهای خیابان پرواز) قرار دارد. فاصله این دو بخش از یکدیگر حدود ۸۰۰ متر (۱۰ دقیقه پیاده‌روی و سه دقیقه با خودرو) است. در ابتدای منطقه فرودگاهی تابلوهای راهنمای کاربردی بسیاری برای دسترسی آسان‌تر به ترمینال ها و بخش‌های مختلف فرودگاه نصب کرده‌اند.

ترمینال شماره یک فرودگاه مهرآباد

  • آدرس: فرودگاه مهرآباد، انتهای خیابان معراج (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن اطلاعات پرواز: ۶۱۰۲۳۱۸۳ ۰۲۱

ترمینال یک و دو فرودگاه مهرآباد

 

ترمینال شماره یک فرودگاه مهرآباد به پروازهای ورودی و خروجی سه شرکت هواپیمایی زاگرس، کیش ایر و وارش اختصاص دارد. رستوران، کافی‌شاپ، سالن مطالعه، نمازخانه، فودکورت، چند فرودشگاه‌، سالن عمومی و سالن ترانزیت از بخش‌های مختلف این ترمینال هستند و مسافران می‌توانند در زمان انتظار برای پرواز از خدمات آن‌ها استفاده کنند.

ترمینال یک فرودگاه مهرآباد در ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ میزبان ورود امام خمینی (ره) بود و به همین جهت در ۱۲ بهمن سال ۱۳۹۵ به‌عنوان میراث ملموس به ثبت ملی رسید.

ترمینال شماره دو فرودگاه مهرآباد

  • آدرس: فرودگاه مهرآباد، انتهای خیابان معراج (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن اطلاعات پرواز: ۶۱۰۲۳۱۸۹ ۰۲۱

ترمینال شماره دو فرودگاه مهرآباد مخصوص پروازهای ورودی و خروجی شرکت‌های هواپیمایی آتا، قشم ایر، معراج، کارون، ایران ایر و ایران ایر تور است. رستوران، کافی شاپ، سالن ترانزیت، سالن عمومی، اتاق مادر و کودک، فودکورت، بوفه، کافی‌شاپ، ایستگاه ساندویچ و چند غرفه و فروشگاه، از بخش‌های مختلف و خدمات و امکانات رفاهی این ترمینال محسوب می‌شوند.

ترمینال شماره چهار فرودگاه مهرآباد

  • آدرس: فرودگاه مهرآباد، انتهای خیابان پرواز (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن اطلاعات پرواز: ۶۱۰۲۳۱۸۷ ۰۲۱

ترمینال چهار فرودگاه مهرآباد

 

ترمینال شماره چهار فرودگاه مهرآباد مخصوص پروازهای خروجی شرکت‌های هواپیمایی آسمان، ماهان، تابان، کاسپین، اترک، پویا، پویا ساها، سپهران، پارس و فلای پرشیا است. از جمله خدمات و امکانات رفاهی این ترمینال می‌توان به سالن ترانزیت، سالن عمومی، جایگاه ویژه برای مسافرانی که پرواز آن‌ها تاخیر دارد، اتاق مادر و کودک، رستوران سنتی، فست فود، ساندویچی، بوفه، کافی‌شاپ، فروشگاه و نمازخانه اشاره کرد.

ترمینال شماره ۶ فرودگاه مهرآباد

  • آدرس: فرودگاه مهرآباد، انتهای خیابان پرواز (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن اطلاعات پرواز: ۶۱۰۲۳۱۹۶ ۰۲۱

ترمینال شماره ۶ فرودگاه مهرآباد به پروازهای ورودی شرکت‌های هواپیمایی آسمان، ماهان، تابان، کاسپین، اترک، پویا، پویا ساها، سپهران، پارس و فلای پرشیا اختصاص دارد. جایگاه ویژه برای مسافرانی که پرواز آن‌ها تاخیر دارد، نمازخانه، سالن عمومی، سالن ترانزیت، بوفه، نوشیدنی سرد و گرم، فست فود، کافی‌شاپ و غرفه فروش عطر و لوازم آرایشی و بهداشتی بخش‌های مختلف این ترمینال محسوب می‌شوند.

پروازهای ورودی و خروجی ایرلاین ها در فرودگاه مهرآباد

ترمینال چهار فرودگاه مهرآباد

 

یکی از دغدغه‌های مسافران در زمان مراجعه به فرودگاه یا پیش از نشستن پرواز آگاهی از ترمینال ورودی یا خروجی است؛ زیرا این مورد در بلیط‌ها قید نمی‌شود. شرکت‌های هواپیمایی فعال در مهرآباد طبق برنامه و در ترمینال های مشخص شده پروازهای ورودی و خروجی خود را  اجرا می‌کنند. مسافران با آگاهی از جدول ترمینال های ورودی و خروجی شرکت‌های هواپیمایی فعال در مهرآباد راحت‌تر مسیرهای حرکت خود را مشخص می‌کنند و به‌موقع به پرواز می‌رسند.

نام شرکت هواپیمایی پرواز ورودی پرواز خروجی
کیش ایر ترمینال یک ترمینال یک
زاگرس ترمینال یک ترمینال یک
آتا ترمینال دو ترمینال دو
قشم ایر ترمینال دو ترمینال دو
معراج ترمینال دو ترمینال دو
کارون ترمینال دو ترمینال دو
ایران ایر ترمینال دو ترمینال دو
ایران ایر تور ترمینال دو ترمینال دو
آسمان ترمینال ۶ ترمینال چهار
ماهان ترمینال ۶ ترمینال چهار
تابان ترمینال ۶ ترمینال چهار
کاسپین ترمینال ۶ ترمینال چهار
اترک ترمینال ۶ ترمینال چهار
پویا ترمینال ۶ ترمینال چهار
پویا ساها ترمینال ۶ ترمینال چهار
سپهران ترمینال ۶ ترمینال چهار
وارش ترمینال یک ترمینال یک
پارش ترمینال ۶ ترمینال چهار
فلای پرشیا ترمینال ۶ ترمینال چهار

 

پارکینگ فرودگاه مهرآباد

 

در فرودگاه مهرآباد تهران دو پارکینگ طبقاتی و یک پارکینگ روباز عمومی و فعال برای تامین فضای مورد نیاز پارک خودروها در نظر گرفته شده است. این پارکینگ‌های شبانه‌روزی، درمجموع ظرفیت پارک ۴,۳۸۸ خودرو را فراهم می‌کنند. هزینه پارک خودروهای سواری و وانت در بهار سال ۱۴۰۲ طبق جدول ذیل محاسبه می‌شود و تعرفه پارک موتور ۳۰ درصد مبالغ ذکر شده است.

نوع تعرفه هزینه پارکینگ طبقانی (تومان) هزینه پارکینگ روباز (تومان)
ورودی ۷,۰۰۰ ۵,۲۰۰
توقف از یک تا ۱۵ ساعت ۲,۵۰۰ ۱,۸۰۰
توقف شبانه‌روزی (۱۵ تا ۲۴ ساعت) ۵۳,۰۰۰ ۴۵,۰۰۰
توقف شبانه‌روزی بعد از دو شبانه‌روز ۵۹,۰۰۰ ۴۶,۰۰۰
توقف شبانه‌روزی بعد از  چهار شبانه‌روز  ۶۴,۰۰۰ ۵۰,۰۰۰

هزینه پارک خودرو سواری و وانت در انواع پارکینگ‌های فرودگاه مهرآباد در بهار سال ۱۴۰۲

پارکینگ‌ ترمینال های یک و دو

  • آدرس: انتهای خیابان معراج، روبه‌روی ترمینال های یک دو مهرآباد (مشاهده روی نقشه)
  • شماره تماس: ۰۲۱۴۴۶۳۱۳۷۸

پارکینگ شماره یک فرودگاه مهرآباد از نوع طبقاتی است و شامل سه طبقه زیرزمین و سه طبقه فوقانی می‌شود. این پارکینگ ظرفیت پارک ۲,۷۰۰ خودرو (سواری و وانت) را دارد و شبانه‌روزی است. مسافران می‌توانند از طریق خیابان‌های معراج و فرودگاه مهرآباد به پارکینگ ترمینال های یک و دو برسند.

پارکینگ‌های ترمینال های چهار و ۶

پارکینگ شماره سه

پارکینگ روباز مهرآباد شماره سه

 

پارکینگ شماره سه فرودگاه مهرآباد روباز است و ظرفیت پارک ۳۸۸ دستگاه اتومبیل را دارد. در قسمت‌هایی از این پارکینگ سایبان تعبیه شده است.

پارکینگ شماره چهار

  • آدرس: بلوار معراج، انتهای خیابان پرواز (مشاهده روی نقشه)
  • شماره تماس: ۰۲۱۴۴۶۶۵۵۴۶

پارکینگ شماره چهار از نوع طبقاتی است و ظرفیت پارک ۱,۳۰۰ خودرو را دارد. این ساختمان از سه طبقه زیر زمین و یک طبقه فوقانی تشکیل شده است.

دسترسی به ترمینال های فرودگاه مهرآباد با استفاده از مترو تهران

ایستگاه خط مترو

 

مترو یکی از بهترین، سریع‌ترین و ارزان‌ترین روش ها برای دسترسی به فرودگاه مهرآباد است. خط مترو فرودگاه مهرآباد از ایستگاه بیمه در خط چهار (خط زرد یا شهید کلاهدوز) شروع می‌شود و دو ایستگاه یا پایانه برای دسترسی به قسمت‌های مختلف مهرآباد دارد. این خط با عبور از «ایستگاه پایانه یک و دو» به «ایستگاه پایانه چهار و ۶» مهرآباد می‌رسد. مطالعه راهنمای مترو تهران مسیریابی را برای مسافران آسان‌تر می‌کند.

خط مترو فرودگاه مهرآباد از ایستگاه بیمه در خط چهار شروع می‌شود

خط مترو فرودگاه مهرآباد دو کیلومتر طول دارد و مسافرت با آن حدود چهار دقیقه زمان می‌برد. شروع ساعت کاری این مسیر از ساعت ۵:۳۰ تا ساعت ۲۲:۳۰ است و مدت زمان انتظار در ایستگاه برای رسیدن قطار بعدی ۱۵ دقیقه خواهد بود.

آگاهی از اینکه کدام ایستگاه‌های مترو تهران در تقاطع خط زرد هستند به مسافران کمک می‌کند تا راحت‌تر خود را به ایستگاه بیمه و سپس خط مترو فرودگاه مهرآباد برسانند. خط قرمز (شماره یک یا تجریش – کهریزک) در ایستگاه دروازه دولت، خط آبی پررنگ (شماره دو یا صادقیه – فرهنگسرا) در ایستگاه‌های دروازه شمیران و شادمان، خط آبی کم‌رنگ (سه یا قائم – آزادگان) در پایانه‌ تئاتر شهر، خط سبز (پنج یا گلشهر کرج – صادقیه) در ایستگاه ارم سبز، خط صورتی (شماره ۶) در پایانه میدان شهدا و خط بنفش (شماره هفت) در پایانه توحید با خط زرد مترو تهران در تقاطع هستند.

نقشه مترو تهران

بیشتر بخوانید:

فرودگاه مهرآباد آثار باستانی است!

راهنمای کامل خطوط مترو و قطار حومه ای تهران

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *