د٫ اردیبهشت ۱۰ام, ۱۴۰۳
مرز باشماق

اطلاعاتی از مرز باشماق مریوان برای عبور زائران اربعین

زائران اربعین می توانند از مرز باشماق در استان کردستان عبور کرده و راهی دیار کربلا شوند، با گذر از این مسیر می توان از ظرفیت‌های گردشگری، زیبایی‌ها و خونگرمی و مهمان‌نوازی مردمان کُرد هم بهره برد.

به گزارش توریسم اینترنشنال؛ امسال برای نخستین بار هیئت دولت، مرز باشماق مریوان را برای خروج، تردد و بازگشت زائران اربعین انتخاب کرده و از روز گذشته این مرز به صورت رسمی بازگشایی و زوار حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) به صورت کاروانی اعزام شدند.

مردم سراسر کشور به ویژه استان‌های همجوار می‌توانند جدای از سفری آسان به کربلا از مرز باشماق، از ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری، زیبایی‌های چشم‌نواز دریاچه زیبای زریبار و میزبانی، خونگرمی و مهمان‌نوازی مردمان کُرد که شهره خاص و عام است، هم لذت ببرند.

مسیر حرکت:

زائران اربعین حسینی برای عبور از مرز باشماق و رسیدن به کربلا؛ «به دلیل ممنوع بودن ورود خودرو شخصی به مرز»، می‌توانند پس از رسیدن به شهر مریوان، خودروهای خود را در پارکینگ‌های مشخص شده که در ۸ نقطه در ابتدا و داخل شهر مریوان پارک کنند. سپس از پارکینگ‌ها توسط وسایل حمل و نقل عمومی تدارک دیده شده، به‌صورت رایگان به مرز باشماق منتقل می‌شوند.

در صورتی که زائران در مدت زمان مشخص شده نتوانند از مرز عبور کنند توسط وسایل حمل و نقل عمومی رایگان به محل‌های اسکان داخل شهر منتقل می‌شوند و صبح روز بعد (ساعت ۷ صبح) مجدد به مرز انتقال پیدا خواهند کرد.

ساعت خروج از مرز باشماق ایران در حالی از ۷ صبح تا ۱۷ بعد از ظهر است که حرکت به‌صورت گروهی است و سفر انفرادی ممکن نیست، یعنی متولیان امر هر چند زائر را با خودرو ون که از قبل آماده شده، کاروانی به سمت نجف اعزام خواهند کرد.

زائران اربعین حسینی بدانند که معنای حرکت کاروانی این نیست که حتماً باید در قالب یک کاروان به باشماق مراجعه کنند، خیر، زائران به صورت فردی یا خانوادگی و یا کاروانی می‌توانند عازم مریوان شوند اما سفر زائر از “مرز باشماق تا نجف” در قالب کاروان خواهد بود.

بعد از حرکت از مرز باشماق کاروان در موکب بزرگی که در سلیمانیه تدارک دیده شده استراحت کوتاهی خواهد داشت و پس از عبور از کرکوک و بغداد به نجف اشرف عزیمت می‌کنند. در طول مسیر قبل از بغداد، کاروان به مدت چند ساعت در کاظمین توقف و زیارت خواهد داشت که خود فرصتی مغتنم برای کسانی است که از این مسیر مشرف به پیاده‌روی اربعین خواهند شد.

مسافت و هزینه:

فاصله شهر  مریوان تا مرز باشماق ۱۸ کیلومتر و فاصله مرز باشماق تا شهر نجف از مسیر سلیمانیه، کرکوک، بغداد حدود ۶۵۰کیلومتر بوده و کرایه هر نفر از مرز باشماق تا نجف ۲۶ تا ۲۸ دلار معادل حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است.

برای برگشت، زائران به‌صورت انفرادی از کربلا به بغداد مراجعه کرده و از شهر بغداد وسیله نقلیه برای مراجعه مستقیم به مرز باشماق تعبیه شده است.

اسکان:

در شهر مریوان یک موکب مرکزی متشکل از دو سالن ورزشی جداگانه برای برادران و خواهران، یک‌ زائرسرا، یک حسینیه و ۱۹ مدرسه برای اسکان زائران آماده شده و ۹ موکب هم در شهر مریوان و مرز باشماق مشغول پذیرایی و خدمت‌رسانی به زوار هستند.

علی‌اصغر دریایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از برپایی موکب فرهنگ و هنر و انجام تبلیغات محیطی گسترده با تصاویر و محتوای اربعین و استقرار موکب‌های فرهنگی در شهر سنندج و مرز باشماق خبر داد و اظهار داشت: این تبلیغات همراه با جلوه‌های هنری در مسیر حرکت زوار با محتوای روایت‌های کتب اهل‌سنت و شعر شاعران و ادیبان کُرد زبان درباره اربعین حسینی(ع) در شهرستان‌های مریوان،کامیاران و سنندج اجرا خواهد شد.

وی با بیان اینکه در مسیر سنندج به مریوان نیز بنرهای با محتوای اربعین و استقبال و راهنمایی زوار اربعین حسینی(ع) نصب می‌شود، گفت: علاوه‌بر برپایی موکب‌های متعدد در شهر مریوان و سنندج و در مسیر عبور کاروان‌های زائرین، موکب فرهنگ و هنر نیز در شهر سنندج و مرز باشماق مریوان برپا شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از ایجاد تعامل و هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی و دانشگاه‌های سطح استان برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری در مسیر حرکت زوار اربعین حسینی(ع) خبر داد و افزود: در مرز باشماق موکب فرهنگی و هنری به منظور ارائه خدمات فرهنگی، گرفتن عکس یادگاری و برپایی نمایشگاه عکس و پوسترهای اربعین مستقر شده و خوشبختانه شرایط برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی فراهم است.

وی حضور زائران در مراسم اربعین امسال از مرز باشماق را یک افتخار و یقیناً پرشورتر از دو سال گذشته در کشور دانست و تصریح کرد: کنگره عظیم اربعین حسینی یک بستر بزرگ فرهنگی و بزرگترین ظرفیت برای توسعه کردستان بوده که باید از این ظرفیت مهم در زمینه تقویت ابعاد فرهنگی، معنوی، اقتصادی و دینی استان کردستان استفاده کنیم.

دریایی دوری از موازی‌کاری را زمینه تحقق تحول فرهنگی در استان دانست و یادآور شد: یقیناً با نگاه متوازن در حوزه فرهنگ، رعایت عدالت در اختصاص بودجه به شهرستان‌ها و تقویت برنامه‌های فرهنگی در سطح روستاها و مناطق حاشیه‌نشین، زمینه ارتقای حوزه فرهنگ در کردستان را فراهم خواهیم کرد.

استفاده از طبیعت زیبای مسیر، ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری، دریاچه چشم‌نواز و زیبای زریبار، آب و هوای مناسب و خنک در شرایط تابستانی، مهمان‌نوازی مردم خون‌گرم کُرد، زیارت کاظمین در مسیر و نیز حرکت کاروانی از سلیمانیه تا نجف از مهم‌ترین مزایای سفر از مرز باشماق به کربلای معلا نسبت به سایر مرزهای کشور است.

بیشتر بخوانید:

طرح «مهمان امام رضا(ع)» برای تسهیل سفر زائران پاکستانی

افزایش بار سفر در محورهای غربی کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *