پ٫ اردیبهشت ۱۳ام, ۱۴۰۳
گردشگری عربستان

عربستان در پی توسعه صنعت گردشگری

توسعه صنعت گردشگری و افزایش درآمدهای حاصل از این حوزه در عربستان ، دولت سعودی را وارد چالش کرده است.

به گزارش توریسم اینترنشنال؛با وجود آن‌که در سال‌های اخیر، مسئولان کشور عربستان با لغو برخی محدودیت‌ها برای گردشگران، تلاش می‌کنند تا صنعت گردشگری را به یکی از منابع اصلی درآمد تبدیل و شرایط لازم را برای اشتغال صدها هزار نفر از نیروی کار این کشور فراهم کنند، بررسی‌ها نشان می‌دهند که هنوز این کشور برای توسعه صنعت‌گردشگری با چالش‌های جدی رو به رو است.

به گزارش الخلیج الجدید، «احمد الخطیب» وزیر گردشگری عربستان سعودی سال گذشته اعلام کرد: «عربستان سعودی قصد دارد در ده سال آینده بیش از یک تریلیون دلار در بخش گردشگری سرمایه گذاری کند». با این حال، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در گزارشی روز شنبه فاش کرد که صنعت گردشگری در عربستان با چالش‌های بزرگی روبرو است و اولین گردشگرانی که اخیراً از آن بازدید کردند، گفتند :«عربستان هنوز برای گردشگری مناسب نیست».

این روزنامه تاکید کرد که عربستان هنوز برای جذب گردشگران آماده نیست و راهنمایان تورگردشگری به آموزش نیاز دارند و هتل‌هایی باید در این کشور ساخته شود، همچنین مکان‌های آثار باستانی کاملا باز نیستند.

«دورا جین فلیشر» بازنشسته آمریکایی، ۶۵ ساله اعلام کرد: در سفر به عربستان، ما کشوری را دیدیم که در حال ساختن مکان‌های گردشگری است و اما مقصد محبوبی برای سفر نیست. سعودی‌ها در تلاش هستند تا گردشگران زیادی را از طرق مختلف جذب کنند.

روزنامه «وال استریت ژورنال» حساسیت دولت عربستان به انتقادات و سرکوب مخالفان و مدافعان حقوق بشری را یکی دیگر از چالش‌های مهم برای توسعه گردشگری در عربستان دانست؛ چراکه این کشور سوابق سیاهی در زمینه حقوق بشری دارد. همچنین مسئله قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در محافل بین‌المللی همیشه مطرح است.

بر اساس این گزارش، بازاریابی برای عربستان هرگز آسان نیست. این کشور زیرساخت‌های مناسبی برای گردشگری ندارد. دمای هوا در ماه‌های تابستان نیز بسیار بالاست و برخی شهرها و فرودگاه‌های غیرنظامی این کشور فاقد امنیت هستند و گردشگردان ترجیح می‌دهند مقصد متنوع‌تر و ارزان‌تر را انتخاب کنند.

«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ سالانه ۵۵ میلیون گردشگر بین‌المللی را جذب کند، چیزی بیش از نیمی از تعداد کسانی که در سال ۲۰۱۹ از فرانسه، محبوب‌ترین مقصد جهان، بازدید کرده‌اند.

این امر جاه‌طلبی‌های ولیعهد سعودی را نشان می‌دهد، کسی که پس از ترور جمال خاشقجی در انزوای بین‌المللی قرار گرفت و جایگاه او در داخل کشور نیز تا حد زیادی به وعده‌های اقتصادی که داده بود، مانند جذب یک میلیون گردشگر جدید و ایجاد فرصت شغلی بستگی دارد.

متقاعد کردن گردشگران برای بازدید از عربستان به مهارت بسیاری نیاز دارد و عربستان تلاش می‌کند تا گردشگران بسیاری را جذب کند و به دنبال پیشی گرفتن از دبی به عنوان یک مرکز تجاری در غرب آسیا است.

در سپتامبر ۲۰۱۹، عربستان سعودی برای اولین بار در تاریخ خود، ویزای توریستی را معرفی کرد که به همه شهروندان جهان اجازه می‌دهد در طول سال طبق مقررات جدید به آن سفر کنند. هدف عربستان جذب سرمایه گذاری به ارزش ۲۲۰ میلیارد ریال (۵۳.۳ میلیارد دلار) در بخش گردشگری تا سال ۲۰۲۳ و ۵۰۰ میلیارد ریال (۱۳۳ میلیارد دلار) تا سال ۲۰۳۰ است.

این کشور در سال‌های اخیر برای توسعه حوزه‌های گوناگون اقتصاد کشور اقدامات جدی انجام داده است. مقام‌های این کشور تلاش دارند با ایجاد رونق در صنعت گردشگری منابع درآمد کشور را افزایش دهند و وابستگی به فروش نفت را کاهش دهند.

مقامات سعودی به بازداشت فعالان و مدافعان حقوق بشری ادامه می دهند. در میان افرادی که در عربستان سعودی بازداشت می‌شوند مبلغان دینی، مخالفان سیاسی، فعالان حقوقی دیده می‌شوند. نهادهای حقوق بشر اعلام کرده‌اند که از زمان قدرت گرفتن بن سلمان در عربستان سعودی، اوضاع حقوق بشر در این کشور به شدت وخیم شده و این مسأله سؤالاتی را در خصوص چرایی افزایش اقدامات امنیتی در عربستان همزمان با قدرت گرفتن بن سلمان به وجود آورده است.

سازمان بین‌المللی «فریدوم» وضعیت دموکراسی در کشورهای سراسر جهان را بر اساس ۲۵ شاخص مورد بررسی قرار داده که در میان کشورهای عربی عربستان سعودی در سایه سیاست‌های سرکوبگرانه رژیم آل سعود و عدم وجود یک نظام دموکراتیک در آن، وضعیت مطلوبی از نظر آزادی بیان و دموکراسی ندارد. این امر در کاهش گردشگران نقش داشته است.

بیشتر بخوانید:

فرود هواپیمای متعلق به رژیم صهیونیستی در خاک عربستان

باغ ملک فهد عربستان آتش گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *