د٫ شهریور ۱۹ام, ۱۴۰۳
حکیم سهروردی

ایجاد قطب گردشگری علمی ـ عرفانی با ساخت بنایی از حکیم سهروردی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد دارد با بهره گیری از ظرفیت حکیم سهروردی با ساخت بنایی در بزرگداشت این شیخ اشراق شهر زنجان را به قطب گردشگری علمی _عرفانی مبدل نماید.

به گزارش توریسم اینترنشنال؛ محمود شالویی دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل حوزه وزارتی در نخستین نشست ستاد گرامیداشت شیخ شهاب الدین سهروردی (شیخ اشراق) گفته است: گرامیداشت این دانشمند گرانمایه و کم نظیر تا پیش از ۸ مرداد سال جاری در شهرهای تهران، زنجان، سهرورد و همچنین کشورهای سوریه و هندوستان براساس یک جدول زمان‌بندی شده برگزار خواهد شد.

شالویی با اشاره به اهتمام جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به بزرگداشت شیخ اشراق از کمک به ساخت بنایی در شأن و جایگاه این اندیشمند جهانی در سهرود زنجان ، خبر داده و هدف از این کار را “تبدیل شدن منطقه به قطب گردشگری و سیاحتی و  فراهم آوردن زمینه جذب گردشگران علمی و عرفانی” اعلام کرده است.

دستیار وزیر ارشاد برگزاری بزرگداشت برای حکیم سهروردی را جزو رسالت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و  موجب آشنایی با حکمت، فلسفه، عرفان و معنویت، پیوند گذشته و آینده و پیوند فرهنگی ایران با جهان دانسته است که می‌توان او را از راه‌های فرهنگی و هنری نمایش، هنرهای تجسمی، کتاب، فیلم به نسل جوان معرفی کرد.

بنا بر این گزارش نجفقلی حبیبی عضو موسسه فرهنگی هنری حکمت سهروردی، حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، علیرضا اسماعیلی مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ، مجید زین العابدین مشاور وزیر و مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری رودکی، علیرضا حبیبی مدیر شبکه رادیویی فرهنگ، امرالله حسنی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، کاوه خورابه معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اعضای اصلی ستاد بزرگداشت سهروردی را تشکیل می‌دهند.

شَهاب‌‌الدین یحیی سُهرِوَردی، معروف به شیخ‌ اِشْراق، شیخ مقتول و شیخ شهید، از فیلسوفان نامدار مسلمان و مؤسس فلسفه اشراق است. کتاب حکمه الاشراق مهمترین اثر وی در زمینه فلسفه و حکمت اسلامی است. او آخرین ارای فلسفی خود را که از طریق کشف و شهود دریافته و به زبان فلسفی صورت‌بندی کرده بود در این کتاب ثبت کرد.

سهروردی در سال ۵۴۹ قمری در دهکده سهرورد زنجان به دنیا آمد و در آخر ماه ذی‌الحجه سال ۵۸۷ قمری به دستور صلاح‌الدین ایوبی و با مباشرت پسر او ملک‌ظاهر، در زندان کشته شد. مقبره شیخ شهید ایرانی در میدان باب الفرج شهر حلب و در جامع السهرودی واقع شده است که تصاویری درستی از آن در دسترس نیست.

برخی از کتاب‌هایی که برای آشنایی با سهروردی می‌توان مطالعه کرد عبارتند از:

فلسفه اشراق سهروردی (گزارش حکمت اشراق، با تطبیق و نقد همراه با متن حکمه الاشراق)، بوستان کتاب قم، ۱۳۹۲ش.

فلسفه اشراق، اثر حسن معلمی،  انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)، ۱۳۹۸ش.

حکمت اشراق اثر یدالله یزدان‌پناه (۲ جلد)، تحقیق و نگارش: مهدی علی‌پور، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، ۱۳۹۸ش.

قلندر و قلعه بر اساس زندگی شیخ شهاب الدین سهروردی، اثر یحیی یثربی، نشر قو، ۱۳۹۷ش.

بیشتر بخوانید:

ارگ سلطانیه زنجان ساماندهی می شود

بی توجهی مسئولان میراث زنجان جان خانه خدیوی را گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *